Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz TA68 #94802 üzenetére

    Valóban nem lehet logikát találni ebben a vírusban. Egyrészt durva, hogy ennyire széles körű és változatos tüneteket tud produkálni (egyik lázas, másiknak csak a szaglása ment el, harmadiknak csak hasmenése van, stb, stb...).

    Másrészt van aki két percre találkozik valakivel, pl idős rokon, aki 1 éve ki sem mozdult, egyedül élt és pár percre találkozott csak hetente 1 személlyel, mikor a heti bevásárlás be lett adva a lakásába. Majd lett egy csőtörés, találkozott a közös képviselővel, meg egy szerelővel és pár nap múlva covid és elhalálozás. :(

    Én az Ázsiában való kirobbanáskor 2-3 hónap alatt ~1000-2000 darab pekingivel és szöulival találkoztam, illetve folytattam ugyanúgy éltem az életemet, sok emberrel találkoztam, sokfelé jártam, edzeni, bevásárolni mentem stb... Egy sebészi maszk a szájon és hazaérkezés után egy kézmosás szappan mellett kézfertőtlenítővel is. A védekezésem ebben merült ki. Asszony napi 2x átutazta tömegközlekedéssel az egész várost 3 átszállás oda és 3 vissza. Plusz tanítóként rengeteg gyerekkel találkozás. Mégis egészen idén február végéig "várnunk kellett", hogy elkapjuk. Mondjuk mikor a tanári kar kezdett náluk kihullani a brit mutánstól, akkor mondtam is neki, hogy itt az idő, meglepne, ha most már tényleg nem kapnánk el. El is kaptuk ekkor.

    Egyik munkatársam meg a két lábon járó egészségtelenség. A csávó tényleg csak és kizárólag a legretkebb kajákat eszi, cigizik, alig alszik, széjjel van hízva, mozgás 0, lábai X-ben a súlytól, ereje 0. Tényleg az a kategória, hogy ránézel és legyintesz, hogy az első nátha ledönti, vagy 10 méter futás után szívinfarktus. Tünetmensesen ment át rajta.

    Halálozás meg... Sajnos már a 4. rokon/ismerős halt meg idén a vírusban. Van aki úgy, hogy elkapta és 3 nap múlva halott volt, míg a férje, aki szintén 80 éves tünetmentesen tudta le a vírust. Munkatársam 95! éves nagymamája is orrfolyással vészelte át a covidot. Kiegészítő programként a vízóraaknába lemászva földet dobált ki onnan és hasonlók.

    Most melóhelyen az a kör fut, hogy naponta van 1-2 ember a beoltottak közül, akik esnek ki a munkából covid fertőzéssel.

    Durva, hogy mind a fertőződés, mind a tünetek, mind az utóhatás terén annyi variáció van, hogy egy könyv megtelne vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák