Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GypsFulvus2

    őstag

    válasz bigrock #8357 üzenetére

    Köszönöm! Továbbra sem tudom - tesztelés hiányában - hogy ez korona-e, mindenesetre nagyon gyanús, mert nem hasonlít influenzára, megfázásra. Március 13.-án kezdődött egy minimális köhécseléssel, de ez már elég volt hozzá, hogy hazaküldjenek.
    Olasz cég magyarországi leánya vagyunk, ezért mindenki kicsit paranoiás volt. Az olasz főnökeink általában pénteken hazautaztak, majd hétfőn délelőtt visszarepültek, ez volt a napirendjük. A közvetlen főnököm milánói. Ez akkor változott meg, amikor kihirdették az olasz karantént (de egyébként, ha akartak volna, még akkor is beutazhattak volna, mert nem volt még igazi ellenőrzés a reptereken és közúton sem, a saját döntésük volt, hogy nem jönnek). Így a főnökömmel március 6.-án érintkeztem utoljára. Viszont voltak még nálunk egy külsős olasz cég emberei is, velük is találkoztam, ők március 11.-én utaztak haza.

    Leírom mindenesetre, miket tapasztalok, hátha hasznos lesz valakinek:
    A tünetek: rohamszerűen jelentkező, nagyon heves köhögés, és a garat alsó részének és a légcső felső részének fájdalma. A torok NEM fáj: egyből, azonnal jóval alatta kezdett fájni a légcső, és a köhögés is onnan jön. A köhögés száraz, nem jár váladék felköhögésével, vagy csak ritkán és nagyon minimális mértékben. Taknyosodás, orrfúvás, tüsszögés egyáltalán nincs - ez a legfontosabb különbség az influenzához vagy náthához képes. Nálam influenzánál is kialakulnak a náthaszerű tünetek, legkésőbb a betegség közepe-vége felé, de itt most semmi ilyesmi nincs. 9. napja köhögök és a köhögés intenzitása nem nagyon akar csökkenni. Lázam az első 3 napban volt, de alacsony (38.3 volt a max.), a 4. napon már csak kis hőemelkedés, azóta semmi. Fejfájás, szemgolyó fájdalma jelentkezik még időszakosan. A hátam fáj, de ez szerintem csak izomfájdalom, a rengeteg köhögés miatt, a tüdőmben szúrást nem érzek. Hagyományos kanalas köhögéscsillapítók (kakukkfüves, lándzsás útifüves, Na-bromidos) nem használnak. Aszpirint próbáltam, nem éreztem hasznát. Algopirin a lázra jó volt. Én influenzából is ki szoktam keveredni egy hét alatt, most pedig 9. napja nincs érdemi változás az állapotomban; csak köhögök, köhögök és köhögök.
    Mivel nem fulladok, és nem alakult ki tüdőgyulladás, a tesztelést ismételten elutasították, az olasz kapcsolat ellenére is, hiába próbálkozott náluk a háziorvosom is. Pedig nagyon gyanús ez, ilyen tünetekkel nem voltam beteg még sosem. Ha a folytonos köhögés nem lenne, akkor nem érezném most különösebben rosszul magam.

    [ Szerkesztve ]

    "Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

Új hozzászólás Aktív témák