Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Hieronymus #79041 üzenetére

    Mivel baratnom csaladja Tirschenreuth-hoz kozel lakik, ha nagyon minimalis ralatasunk, de azert van a viszonyokra. Ahogy irod amugy, igazi valasz nincs, hogy az a resz mitol annyira fertozott, vagy nem akarja senki kimondani.

    Ha Amerikaban lennenk, akkor kokemeny redneck kornyeknek szamitana. Probalok PC maradni, igy a kornyeken sok az oreg, magas az alacsony kepzettseget igenylo munkat vegzok aranya, aki teheti, elhuz arrol a szegeny videkrol, aki marad az a kevesbe ertelmesek koze tartozik.

    Tavasszal is irto magas volt a fertozottek aranya, de azon belul is a halalozas a legnagyobb volt orszagos szinten, ha az ottani halalozasi arany lenne igaz a covidra, senki nem merne kimenni az utcara, talan 14%-os volt a csucs halalozas akkoriban.

    A rokonsagban aki probalja tartani az intezkedesekhez magat, azt kirohogik, munkahleyen nagyjabol ugyanez a helyzet. Akirol kiderul, hogy pozitiv, az a leheto legkevesebb kontaktot adja meg, egyuttmukodes a hatosagokkal nulla. Rafoghatjuk a fertozesek magas szamat a csehekre, akik atjarnak dolgozni, de a maszkhordas, alapveto higienes szabalyokat a helyi bajor sem tartja be. Pont az olcso munkaerot igenylo szektorok dolgoztatnak ott, tehat otthonrol nehezen tudsz dolgozni, ahol fizikai munkat vegeznek, ott a tobbseg a minimalis vedelemre, pl. maszkhordas se nagyon figyel oda.

    Masik problema, hogy Landkreis szinten 73 ezer emberrol beszelunk, es ahogy mar irtam, sok az oreg. Igy egy oregek otthonaban egy fertozes 40 fovel, az rogton 55/100000 lesz a statisztikaban, mig nalunk ha ugyanennyi fertozott van egy helyen, akkor az csak 22/100000-nek szamit. Innentol az is ertheto, hogy a statisztika nem mutat tul jol.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák