Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patrick

    addikt

    válasz Kékes525 #70155 üzenetére

    1. Nekem nem nyűg a maszk, igaz unom mint a francot... Azért teszem fel, mert elfogadom, hogy valaki fél, valaki retteg, még maszkban is, van aki messzire elkerüli a másikat, mert annyira fél. Talán így, picit nyugodtabb, talán biztonságban érzi magát, ha neki így jó, rajtam nem múlik, meg tudom tenni másért, másokért. Amúgy is kötelező, ennyit kibírok.
    Azzal én sem értek egyet, hogy valaki azt óbégatja, hogy normális életet akar, (nyilván ki nem és kinek mi a normális ugye)... közben pedig a másikat leszarja, szapulja, bántja, lenézi, megveti, mert felveszi, felmeri venni a maszkot. Én is "normális" életet szeretnék, maszk nélkül. Reméljük eljön ez az idő újra...
    Influenza idején miért nem hordattak maszkokat az emberekkel? Tömegközlekedésen (...2018, 2019) télen mindenki köhög a buszon, folyik az orra, egymás után fogdosnak össze mindent. Nem volt maszk, meg fertőtlenítés, pedig csak a covid előtti évekről beszélek. Influenzába is meghaltak, vagy annak szövődményébe, és sajnos nem kevesen. Akkor valahogy ezt leszarták. Viszont volt, van, lesz influenza elleni védőoltás. Nem kötelező, csak ajánlott. Van akinek segített, van akinek pont sem. Van aki újra elkapja, van aki nem. Én nem vagyok beoltva influenza ellen, de az idejét nem tudom mikor voltam utoljára influenzás...

    2. Még jó, hogy nem te döntöd el, hogy kötelezővé kell tenni a vakcinát. Te ne döntsd el, hogy én kapjak e. Majd én eldöntöm. Azért, mert jogom van hozzá.
    Kötelezővé akarod tenni a vakcinát, magyarul rájuk akarod erőltetni, mert úgy gondolod, jót cselekszel ezzel, vagy mert az a normális, mert nekik nyűg a gondolkodás, ami abból ered, hogy nekik nyűg a maszk és inkább nem veszik fel, akkor te ezzel a döntéseddel megoldod a problémát? Nem. Igen, barmok, primitívek, elnézést a jelzőkért. Nekik az a normális élet, hogy nem viselnek maszkot, van aki a maszkviseléssel úgy érzi nem szabad, nem kap levegőt (nem fizikailag), korlátozzák, stb. Mi a válaszod erre? Oltassunk be mindenkit, kötelezően. Az empátia, társadalmi együttélés és a szolidaritás ilyenkor hol van? Értem én, hogy rettentően sok a barom, primitív földlakó, ismét elnézést, és le sem szarják a másik embert, látom tapasztalom. A megoldás az (ha már ez így alakult ebben az évben), amennyiben van oltás, aki akarja beoltatja magát, aki nem, nem. Minden ember más és más, minden ember másképp gondolkodik, másképp reagálunk, különbözőek vagyunk, stb. Ilyen az emberi természet és a szabad akarat. Csak ezt elfogadni, mocskos nehéz, a többeknek...
    Teljesen egészséges vagyok, jól érzem magam, nincs semmilyen betegségem, egészségesen táplálkozom, rendszeresen sportolok, vitamint szedek, beteg pedig nem szoktam lenni... Miért kéne nekem vakcina? Azért, mert más idióta barom? Bocsánat, ismét.
    Aki fél, aki idős, akinek több alapbetegsége is van, vagy gyenge az immunrendszere alapból, az oltassa be magát és még aki akarja, életkortól, stb-től függően.
    Ha szerinted kötelezővé kell tenni a vakcinát, akkor feltételezem, be oltatod magad. Innentől kezdve, te védve leszel, nem kell tartanod a vírustól és attól sem aki nem oltatja be magát, mert te már be vagy oltva, nem kaphatod el, avagy ez nem ilyen egyszerű, hm? Merül fel a kérdés... Most, az, hogy még egy oltás kell, vagy x hónapig véd, ezt most tegyük zárójelbe.

    3. Empátia, társadalmi együttélés, szolidaritás... stb. Ezek keresztény értékékek is, ahogy írtad, (vagy jó keresztény, mert már ilyet is hallottam, ezek szerint van rossz keresztény is). Tapasztalataim szerint ilyenekből elég kevés van. Elég csak szétnéznem a lakóépületben, a bevásárló központokban, a közlekedésben, stb.
    A kereszténységtől függetlenül, ezek benne vannak, benne kellene, hogy legyenek az emberekben, sajnos egyre kevesebb emberben található meg.
    Keresztény. Ez a szó divat lett napjainkban. A "kormány-" és a "-média" elintézte, ezt is... Sokan mondják, hogy keresztény, meg keresztény érték, a közelében sincsenek, sőt... Tisztelet a kivételnek. Szerencsére akad... Egy faluban az idős mamába több keresztény érték szorult, mint itt az utcában lakó emberek összességébe.
    Én nem vagyok keresztény, nem vagyok megkeresztelve sem... Még is rendelkezem az általad említett minimum 3 szó tulajdonságával... Ehhez nyilván nem kell kereszténynek lenni, ebben úgy gondolom, feltételezem, egyetértünk. Kivételek mindig lesznek, egyik oldalon is és a másik oldalon is.

    4. A kormányról nem is beszélve. A 10 parancsolatból nem sokat tartottak be.

    „Aki barátot talál, kincset talál."

Új hozzászólás Aktív témák