Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Eleve csúnyán össze vannak mosva a dolgok.
    - A kifejezetten járványügyi intézkedések ideiglenesek, automatikusan hatályukat vesztik, ha nem hosszabbítgatják meg őket.
    - a normál ügymenetben, nem járványügyi különleges felhatalmazással hozott törvények pedig a változatlanul mennek, ezek ugyanúgy problémásak voltak a járvány előtt is, mert a 2/3 elég hozzá. Ezek nem vesztik hatályukat később sem. A járványnak annyi köze van csak hozzá, hogy most az a két tucat ember sem mehet ki tüntetni, aki veszi máskor a fáradságot, hogy tiltakozzon ez ellen.

    Az, hogy most a járványügyi intézkedések miatt kiált valaki elnyomást ez teljsenen kamu dolog, minden országban hoznak ilyen intézkedéseket. Ezzel csupán azt próbáljátok kijogászkodni, hogy miért ne lenne jogos a bármilyen korlátozás. Pedig pont a jog adja az alapját minden országban. Még mindig egyéni morális szempontokat akartok páran általános törvényként beadni.

    Valóban megkérdőjelezhető sok átmeneti rendelkezés értelme és szakmai alapja. De nem lehet teljes anarchia, amikor a lakosság harmada funkcionális analfabéta a statisztikák szerint. Nem elég alaposak és körültekintőek egyes intézkedések és átmeneti szabályok.
    De nem a járvény elleni védekekezést kéne démonizálni, hanem a mellette történő, egyébként is szokásos visszaéléseket lehet elítélni. Az hiteltelen, hogy mindenféle jogokra hivatkozva a valóban járványügyi korlátozások ellen háborogtok páran, miközben nem az a jogi probléma. Ez csupán kirakat forradalom, hogy népszerűre legyen beállítva az, hogy tojjunk bele a járványba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák