Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz rin33 #38354 üzenetére

    Ameddig betegek addig terjesztők is, amint nincs már tünetük tehát meggyógyultak attól számítva gondolom 5 nap már biztonságos, hiszen még az utolsó olyan napon amikor még fertőznek és ráköhög valamire az még megőrizheti a vírust pár napig. Ha pedig egy háztartásban vannak akkor a legutolsó felgyógyult személytől számítva a minimum 5 nap.
    Tehát ha mondjuk lassan gyógyul mert súlyosbodik stb. akkor akár hetekig is eltarthat.

    Magyarán amikor elkapod azt vegyük 1. napnak akkor a 15. napon nem leszel automatikusan gyógyult, fertőzésmentes és már nem fertőző személy.

    Közvetve nyomon követtem annak a négytagú családnak a történetét akik egy soproni több napos szülinapi rendezvényről jöttek már haza betegen - már tudták és engedélyük volt, azzal a kikötéssel, hogy beszállnak ott a kocsiban és csak otthon szállnak ki és egyből karantén -
    a férj, és a nagyobb gyerek érezte magát rosszabbul a kisebbik el sem kapta ( nem produkált később pozitív tesztet) de végül mindegyikőjük volt benn a kórházban, kb. egy hónapig telt el mire hivatalosan is megkapták az engedélyt hogy elhagyhatják a karantént.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák