Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz radi8tor #32417 üzenetére

    Jópofa ez az esély latolgatás. Csakhogy átlag 6 ember ismeretség távolságra a több milliárd ember közül bárkit el lehet érni. [link]
    Ha a többség idióta, akkor rajtuk keresztül robbanásszerűen el tud terjedni. Persze kell pár hét mire elkezdenek tüneteket produkálni, s a tranzitíve megfertőzöttek is elkezdenek megbetegedni és az ő ismerőseik is kezdenek hullani.

    Ha egy mesterlövész mindennap lelőne egy embert az utcán, akkor senki sem merne kimenni az utcára. Pedig BP esetén két millió emberből egy, az nagyon elhanyagolható esély.
    Így, hogy nemtörődömség miatt esélyes fertőzni, meg megy az okoskodás, hogy milyen kicsik az esélyek. Pedig az előbbi hasonlattal élve olyan, mintha egyik héten csak napi egy embert lőne le a mesterlövész, aztán már minden kerületben lenne egy-egy mesterlövész és egy hónap múlva már minden utcán géppisztolyoznák a járókelőket. De az ember nem ért addig a jó szóból, amíg nem folyik előtte a vér.

    (#32423) pjen
    amíg nincs nagyon elterjedve, addig nincs nagyon elterjedve. Csakhogy elég pár embert összehozni és utána már robbanásszerű lesz. De hát ez nem számít, mert kényelmetlen a maszk és sokan beledöglenek, ha nem körülöttük forog az egész világ.

    Bár igaz, a népi bunkóság egyben segít is a távolságtartásban. Nomeg a máshol jellemző 100 milliós, magyarországnyi méretű városok helyett, nálunk csak nagyfalu van meg sok kis zsák.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák