Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    válasz pilóta #3021 üzenetére

    Induljunk ki abból, hogy Kínában mi volt.
    Decemberben ott is csak pár beteg volt, majd berobbant januárban, karantént akkor rendeltek el, ennek ellenére nőtt a létszám.
    Szerintük most vannak túl a csúcsponton, de még ott sincs lezárva a dolog.
    Nálunk talán esetleg ezekkel az intézkedésekkel, amiket a napokban hoztak, lejjebb lehet szorítani a fertőzöttek számát, de ne felejtsük el, hogy akkor időben hosszabb lefutású lesz, másrészt pedig ami hazánkban fontos: nagyon nem tudjuk hányan szaladgálnak jelenleg is az utcákon tünetmentesen/enyhe tünetekkel, vagy még lappangó időszakban.
    Ez dönt el mindent, mi lesz itthon, és erre sajnos senki sem tudja a választ.
    700 teszt egy 10 millás országban irreveláns, a hivatalos fertőzöttszám szép alacsony szám, de köszönőben sem lehet a valósággal.
    Ha csak egyetlen eladó mondjuk egy trafikban koronás, és a kis 4nm-es bodegát teleprüszköli cseppfolyós vírussal, az oda betérő napi kb 1000 ember már meg is van.
    Párom is trafikban dolgozik, most hétvégén még megy, de nagyon kioktattam, mire figyeljen, utána szerintem betegszabira megy. Simán megvan a napi 1000 vásárló, abból 900 készpénzes. Ha egy ilyen központi helyen, napi több száz, ezer emberrel kapcsolatba kerülő alkalmazott szétszór valamit, onnantól nagyon nehezen lehet kezelni a helyzetet.
    Eleve a 1000 ember utána még a dolgait intézni boltba, munkahelyre, barátokhoz, stb elmegy, másnapra megvan a 10000. Ráadásul a bagósok eleve problémásabbak lesznek eü. szempontból.

    Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

Új hozzászólás Aktív témák