Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz headhunter #26669 üzenetére

    Ezt a maszk dolgot en se ertem. Itt a nemeteknel amikor elkezdtek a szigoritasokat akkor kellett volna hasonloan az osztrakokhoz azt mondani, hogy boltba meg tomegkozlekedesen kotelezo a maszk, de 6 hetet elvoltunk nelkule, mentel a boltba, buszon, vonaton, sehol nem volt kotelezo a maszk, aztan masfel honap utan rajottek a lazitaskor, hogy a maszk kell. Boltosok aprilis 27-ig masz nelkul dolgoztak.

    A nemet egeszsegugyminiszter meg a Robert Koch Institut-bol a szakertok meg marciusban is azt mondtak, hogy nincs szukseg maszkra. A sajat maguk altal irt pandemias orszagos tervnek ellentmondoan nyilatkoztak a maszkrol, abban a doksiban pl. mindenhol benne van, hogy a maszk, kez/feluletfertotlenites az egyik elofeltetele a megelozesnek. Mondjuk az is igaz, hogy a virus besorolasa is folyamatosan valtozott, tehat meg a nemeteknel is mellelottek az elorejelzessel.

    Szerintem az is lehetett az egyik gond, hogy nem volt eleg maszk meg kez/feluletfertotlenito raktaron. Ha eloirjak egyik naprol a masikra, hogy maszk hasznalata kotelezo, az minimum 80-90 millio maszkot jelentett volna, es ha nem is napi szinten, de ennyi nem volt raktaron. Ugyanaz lett volna, mint a wc papirral.

    Azt csak felve merem leirni, hogy talan halvany lovesuk sem volt a szakertoknek donteshozoknak, meg marciusban sem (6 hettel az elso bajor megbetegedes utan) hogy mit kellene csinalni. Vagy ha volt is, a partpolitika felulirta a dolgot, ugy mint Ischgl-ben.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák