Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    Nezegetem a szamokat az euromomo-n (a 64+-os kategoriat). Volt mar valami elemzes, hogy miert van az, hogy nagy kiugrasok vannak egyes orszagokban, mig mashol meg semmi a korabbi evek hasonlo idoszakahoz kepest?

    A csucsok pont olyan allamokban voltak, ahol relative szigoru korlatozasokat vezettek be (spanyolok, olaszok, franciak), de ugyanugy jol lathato a belgaknal vagy a hollandoknal is. Ezekben az allamokban szinte mindenhol marcius 15 korul vagy elotte meg is kezdtek a lezarast, megis teljesen mas hatasa volt a virusnak, mint mondjuk az osztrakoknal.

    Van valami magyarazat erre a mintara? Azzal nem igazan lehet letorolni az asztalrol, hogy az ocean felol erkezett, mert ireknel semmi, es se a skotokat meg a welszieket sem erintette ugy, mint az angolokat?

    Esetleg az egeszsegugyben kell keresni a valaszt? Mert meg elhinnem, hogy mondjuk az olasz meg a spanyol egeszsegugy rossz, de hogy a belga meg a holland is ennyire rossz lenne? Vagy UK-n belul ekkora regios elteresek vannak?

    Vagy az ellatas modja az, ami meghatarozo? Tehat mig a nemeteknel ha haldokolsz, csak akkor visznek be a korhazba, egyebkent meg maradj otthon volt a megoldas?

    Nem akarok en Semmelweis lenni, vagy elvenni a virulogusok, meg egyeb szakertok munkajat, csak erdekel ez a resze a dolognak.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák