Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Disk4mat

    csendes tag

    válasz _Atesz #104648 üzenetére

    Ez megint annak a tipikus esete, amikor valahol valami Karen mentalitású antiwaxxer átpörgette a hatóanyagok listáját, aztán megnézte a neten, hogy melyik mennyire veszélyes. Megtalálta a C2H4O-t és hogy rákkeltő, és hogy valaha használtág a PCR diagnosztikábqn, majd egyből telekürtölte a netet, hogy "dehát az méreg!"
    Ami részben igaz, egy bizonyos érték felett valóban veszélyes, de szigorúan határértékek alatt engedélyezett a használata. Rengeteg hasonlóan veszélyes anyag vesz minket körül, és azokra nem fúj senki, ez is évtizedek óta használják / használták biztonságosan, de eddig igazán nem zavart senkit. Most, hogy tudnak vele a (jellemzően szakértelem, hozzáértés nélküli) antivaxxerek példálozni egyből előkerült.
    Pl a Trícium ami az órák számlapján van rádióaktív, kis mennyiségben világít a sötétben, ha pár mikrogrammal több lenne, megégne a kezed, még egy kicsit több, és halál, de mivel szigorú szabályzás alatt van a használata, nem hallasz olyat, hogy valakinek az órája miatt amputálták volna a kezét.
    Az etilén-oxidot viszonylag könnyű mérni, ha esetleg valahol hiba csúszna a rendszerbe, és határértékek felett kerülne a végtermékbe, már a gyártásnál, vagy a felügyeleti szervezetnél kibukna.
    Szinte 100%-ig kizárt, hogy olyan mennyiségben kerülne valamibe, ami káros, vagy veszélyes lenne, pláne tömegesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák