Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS notebook topic
- Steam Deck
- Milyen alaplapot vegyek?
- Léghűtés topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Új, felhőalapú játékszolgáltatásokkal szerződik a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
nagyúr
Nem tűnik valami professzionálisnak. Inkább lengyelpiacos hatást kelt.
-
Toncsi
aktív tag
Nem túl ismert márka, de az iLoud Micro Monitor hatalmas pozitív csalódás volt (minden hibájával együtt).
-
Nem tűnik rossznak így elsőre a paraméterei alapján. Azonban szerintem ár-érték arányban nem annyira jó. Ilyen 70000 Ft környékén már lehet ettől jobbakat venni.
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
Yany
addikt
Ezeknek a miki/webcam/streaming cuccoknak jól felment az ára mostanság, de a Samson Meteor (nem a meteorite) még mindig az egyik legjobb elérhető árú cuccos a piacon.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
zetor2000
senior tag
Az, hogy valami hobbi célra készült, nem kell, hogy gagyi, olcsó anyaghasználatot jelentsen, "bazári" megjelenéssel.
Tipikusan jó példa erre a Parkside márkájú Lidlben kapható szerszámgépek. Jól néznek ki, és a barkácskategóriába pont beférnek.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
dabadab
titán
Az, hogy valami hobbi célra készült, nem kell, hogy gagyi, olcsó anyaghasználatot jelentsen
Mondjuk pont egy ilyen mikrofonnál (ami olcsó, tehát kénytelen valahol spórolni) az anyaghasználat az, amin elég sokat lehet büntetlenül megtakarítani, mert ez nem fellépésekre van, ahol ki kell bírnia sokmindent, hanem arra, hogy szépen csendben álldogáljon egy szobában az asztalon.
#9L.Edit:
A projektorok meg a marketingképeken sötétséget vetítenek, a városi terepjárók meg mindentől távoli tájak úttalan útjait rójá - ilyen ez a reklámszakma.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
L.Edit
csendes tag
A szemfényvesztés azért ennyire intenzív, hogy a kibontást követően, magad győzködd arról, hogy ez jobb, mint aminek mutatja magát. Keresd a nemlétező hibát máshol, azzal elleszel, míg leesik, átvertek..
És ekkor jön a feloldó konklúzió: persze hogy sz@r, hisz elsőre is gyanússan olcsó volt!Ezért ezeket a szemetes felett kell, rögtön a kibontás pillanatában elengedni. Amíg ez a mozdulat várat magára, addig csak az időd-energiád megy kárba.
-
Yany
addikt
Se anyagban nem kell gagyi legyen, se árban burzsuj, ha hobbiról van szó. Nekem évek óta beválik: [link]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Jablocskov
tag
Szerintem, nem rossz ez. A design vitatható, nekem például bejön. Az anyaghasználat is rendben van a képek alapján, inkább a design miatt tűnhet első ránézésre gyengének. Ha alaposabban megnézzük elég sok mindent tud. Több mint egy egyszerű mikrofon, inkább mikrofon audio interfész kombónak mondható. A paraméterei is megfelelőek a leírás alapján. Az IK dolgai elég jó minőségűek valószínűleg a hangminőség sem rossz. Később a tesztekből majd kiderül. Az ára sem túlzó amennyiben itthon is 70 ezer forint körül lesz. A komolyabb multimédiás mikrofonok ebben az ársávban mozognak.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
senior tag
válasz
Jablocskov #14 üzenetére
Hátizé. Ennyiért Shure. Azt ismerjük, szeretjük, megbízható. [link] (ez az MV7X van amúgy 65körül is, ez az első találat volt...)
Ez a puruttyább verzió nem tartalmazza az USB és Jack csatlakozókat. Ettől függetlenül szerintem jobb vétel lehet hobbi célra is, akár. Kell neki egy jobb hangkártya, amin van fantom táp, és onnan világbéke. Nyilván így már drágább, de a hobbi az, amire bármennyi pénzt költünk...[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jablocskov
tag
-
dabadab
titán
válasz
zetor2000 #15 üzenetére
Más kávéház.
Ez direkt azért jó, mert nem kell plusz hangkártya, ami nem csak plusz pénz, hanem plusz hely, plusz bonyodalom is és... miért? Egy átlagos podcast esetén ez az IK Multimedia is bőven hozza az "elég jó" minőséget, ahonnan érdemben már nem nagyon van hova fejlődni.DRM is theft
-
L.Edit
csendes tag
válasz
Jablocskov #16 üzenetére
Ezt a kiváló hangminőséget engedjük el.. teljesen irreális, hogy az is beleféren, a végtelenhosszú feature set mellé.
-
rolee9309
csendes tag
Mondjuk akkor ezt is lehet egyénileg felfogni így, vagy úgy, nekem amint olvastam, hogy ez hobbi célra készült, nem is figyeltem a környezetet. Bár az igaz, ha valaki milliós cuccokat használ erre a célra, akkor nem biztos ,hogy ezt fogja megvenni. Csak ha valamit hobbi felhasználásra hirdetnek meg, hobbiként kell rá nézni, s nem a prémium/profeszsionális kategóriához hasonlítani. Szerintem.
#8 zetor2000 ne is mondd a Parkside-ot, egyik akkus csavarhúzó nemrégiben adta meg magát. Pedig jó katona volt...
A költségcsökkentésnél meg ahogy @dabadab is mondja, általában az anyagminőség húzza a rövidebbet, meg a szolgáltatások.
Mondjuk volt olyan prémium (mármint az ár NAGYON azt sugallta) cuccom, ami kb. olyan műanyag volt, mint a kindertojás "magja", de az ellenkezője is igaz: van olyan alsó kategóriás cuccom, amin még majdnem hogy kocsival is át lehetne rongyolni, pedig nem strapacucc. -
Jablocskov
tag
Egészen pontosan az IK honlapon komoly hangminőséget ígérnek tiszta, részletgazdag hangzással. A specifikációk alapján ez simán teljesülhet. Ez ma már az ettől alacsonyabb árkategóriában sem lehetetlen (pl. RODE NT-USB Mini). A kicsit igényesebb USB-megoldások már egy ideje meglepően jó hangzást tudnak viszonylag olcsón. Ez az eszköz hobbi zenéléshez készült, nem a csúcskategóriás, profi eszközökhöz kell hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
senior tag
-
L.Edit
csendes tag
válasz
Jablocskov #21 üzenetére
Van benne integrált popfilter (szivacs) a membrán(ok) előtt kb.: fél centire, a rács alatt, szóval inkább fog mélyközép-dunyhába tendálni a hangja, mint részletgazdagságba.
Rode nt-2000-et javítottam, annak is egy vicc a belseje. (így van ahogy írod)
-
Jablocskov
tag
-
L.Edit
csendes tag
válasz
Jablocskov #24 üzenetére
Nézd meg azt is, hogy a popfiltert milyen távolságra ajánlják tenni a kapszulától, és nem a kapszula köré..
[ Szerkesztve ]
-
Jablocskov
tag
Nem akarlak meggyőzni semmiről, az eddigi hozzászólásaid alapján ez az eszköz nyilvánvalóan nem a te elvárásaidhoz készült. De annyit biztosan mondhatok, hogy az elmúlt években sokféle mikrofont (kondenzátor, dinamikus, külső hangkártyával, USB-vel) kipróbáltam, ugyan nem kifejezetten zenéhez, hanem stúdióban készült videó felvételekhez, és arra jutottam, hogy 50-100 ezer Ft közötti USB kondenzátor mikrofonok hangminősége nem professzionális felhasználásra tökéletesen megfelelő. Egy amatőrnek felesleges ennél drágább eszközre költeni, mert minőség javulás nem lesz arányban az ár növekedésével.
-
section9
senior tag
válasz
Jablocskov #26 üzenetére
Amúgy is sokkal hamarabb lesz a room treatment szűk keresztmetszet, mint a mikrofon minősége.
-
BonFire
veterán
Tényleg egy Audacity-s képpel kell ezt illusztrálni?
Minek a mikrofonba EQ? Nagyon optimista, aki előre heréli ki a hasznos hangot, nem pedig utólag ekuzza szoftveresen, ami nem kell bele. Ez a sok csicsa csak azért kell rá, mert amúgy csak ezzel lehet manapság eladni. Sok leddel meg tekergető bigyóval. Nem a mikrofonba kell beleépíteni az előfokot, mert az mind fos lesz, hanem egy jó mikrofont illeszteni egy jó előfokra, és akkor nem kell Gain rá, meg EQ, meg miafaxom.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
section9
senior tag
Ez egy all-in-one (audio interface, mikrofon) termék streamereknek/podcastereknek, nem hiába csak headphone out van rajta. Én is vettem már hasonló öszvér keveröt jammek rögzítésére, itt nem a minöség a lényeg, hanem hogy két perc alatt lehessen rögzíteni telefonnal és mehessen ki social mediara.
-
Jablocskov
tag
Egy átlag usernek nincs minőség fétise, sokkal fontosabb a számára, hogy nem kell kábel dzsungellel, tekerő bizbaszok sokaságával, pilótavizsgás szoftverekkel bűvészkednie. Ezt ismerték fel a gyártók és amit hátrányként leírták azok adják el ezt a terméket. Változnak az idők, a régi sztereotípiákat el lehet felejteni.
[ Szerkesztve ]
-
L.Edit
csendes tag
válasz
Jablocskov #26 üzenetére
Ha neked az az elsődleges dolgod, hogy a rögzített kép legyen stabil, és addig kell csak elmenni, hogy legyen alatta értékelhető hang, akkor meggértem.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az újdonság számos olyan képesség birtokában van, ami hatékonyabbá teheti a munkánkat.
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs