Hirdetés
- Orbitális siker: először jutott műhold föld körüli pályára Európából
- Nem villog többet a kijelző a GeForce driver gyorsjavításával
- IFA 2026: Kedvező(bb) árak és színek: ez a Lenovo új notebookjainak vonzereje
- IFA 2026: Kell egy kisebb konzol? Az Acer körbenyeste az Atlas 8-at
- IFA 2026: az NVIDIA RTX Spark beházasodott a Lenovo Yoga termékcsaládjába
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Őszindító hardvercsomag
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balu117
junior tag
Remélem később a gyerekek igényelni fognak asztali PC-t!
Nekem kell egy ilyen táp 😂😂 nagyon jól néz ki.
Régen is Corsair tápjaim voltak! -
Trailblazer
veterán
Nem a fejlesztéssel akad probléma, hanem a megvalósítással. Ha már mindenképpen a 12VHPWR az ösvény... Én pedig azért szóltam hozzá, mert szintén eme gyártó tápjával rendelkezem.
-
weiss
addikt
De egy finomhangolt brand táphoz szóltál hozzá, nem a 12VHPWR gyalulása volt a téma.
Egyrészt a témát én nyitottam meg, másrészt erre a rengeteg "fejlesztésre" semmi szükség nem lenne, ha nem erőltette volna anno az nvidia.
-
weiss
addikt
Elég, érted
🔥 Magas labda volt na.Viccet félretéve, AFAIK a konnektor érintkezési ellenállása X áram négyzet a szűk keresztmetszet, ami itt pont 4x akkora, mint a 150W-os 8 pinnél. Értem én, hogy optimális esetben kiadja, de nekem akkor sem tetszik, hogy csutkára van hajtva a fizika, csak mert az nvidiának olyanja volt, és kitalált egy új konnektort.
-
Trailblazer
veterán
-
Busterftw
nagyúr
3-4 kábel helyett elég 1.
Szerintem egyértelmű plusz.Bármilyen kábel meg tud égni. Nyilván az lenne a win-win ha a gyártástechnologia sokkal jobb perf/wattot tudna nyújtani, csak itt már limitekbe ütközünk lassan.
-
weiss
addikt
-
Busterftw
nagyúr
-
Aljasvip
őstag
Nemrég néztem új tápok után, és konkrétan kihívás már olyat találni, ami gyárilag 3...4x 8pin PCIe csatlakozót tartalmaz, a legtöbb új modellnél csak 2x jut belőle, és az is 12V-2x6 csatiról van visszaalakítva a táp oldaláról.

Látom itt is sikerült 2x 8pin PCIe-t adni csak. Grat.
Abból a szempontból bevált az nGreedia stratégiája, hogy már mindenhol ezt a sz@r 12V-2x6 kábelt látni csak a tápokon.
Kénytelenek lesznek a gyártók kijavítani a szabványt, mert nem maradt kapható alternatíva, ha egy 1+ éves 3x8pin csatis kártya alá 'urambocsá új tápot szeretnél tenni.Pug #10
Szerintem inkább a hely a gond, mert a csatlakozó maga talán 5 dollár-centbe kerülhet, ami szinte elhanyagolható egy ekkora 6...10 rétegű HID PCB ~20$ költségéhez.Az én tapasztalatom - automotív részről - inkább az, hogy a modern power supply részek annyira összementek, hogy a NYÁK méretét most lényegében a tápcsati tolja meg.
Ha megnézel pl egy Powercolor 9070XT PCB-jét, ami talán az egyik leg-túltervezettebb konzervatív felépítésű VRM-mel rendelkezik, akkor ott a power/control rész elég szellős már a végén (mindkét oldalon):

Itt lényegében le lehetne vágni legalább 1 csatlakozónyi hosszt, kevesebb csatihoz kevesebb huzalozás és kis komponensek kellenek... A méretcsökkentés a végén a NYÁK alapanyagköltségében akár 10% spórolás is lehet, ha emiatt jobb lesz a helykihasználáa a master NYÁK-on (400x400...850x850mm méretű lapok).Szóval a "miniatürizálás" irány egyértelmű és jó - lenne mindenkinek -, csak ne a menedzser tervezze/terveztesse a csatlakozót a végén, hanem egy rendes mérnök*.
*Meg lehet nézni a Boeing is merre ment az elmúlt 2 évtizedben, mióta az "MBA" körök diktálnak. Minden iparágba beette magát ez a rosszindulatú tumor, ahol a részvények értéke és a bónusz többet jelent mint a minőségmenedzsment és a "biztonság kedvéért" túlméretezés - mert a kisördög nem alszik.
Mondom ezt úgy, hogy szintén szeretek túlméretezni. Ahol nem csináltam, ott lett is bajom belőle, így inkább marad a jól bevált módszer. -
Pug
nagyúr
-
weiss
addikt
Mitől lenne fos? Ha ez az, akkor mi jó neked?
Hát, nekem semmi gondom a 8 pines PCIE csatlakozóval. Értem én, hogy hivatalosan 4 kellene a 600 W-hoz, de akinek ilyen monstrumot kell táplálni, az fogadja el, hogy ennek ez az ára.
-
himpike
aktív tag
A csatlakozó miatt nem vettem RTX4070 feletti kártyát. Van a seasonicomhoz külön kábel, kilencven fokos, direkt megvettem külön de akkor se kell ilyennel szerelt VGA.
-
csakdzsó
aktív tag
Mitől lenne fos? Ha ez az, akkor mi jó neked?
Nekem inkább A Sapphire Nitro jutott eszembe,amire ezt a szart rakták rá....megujjaznám azt a faszt,aki kitalálta.
-
MLaca
őstag
nem érzik kínosnak a gyártók ezt a csatlakozót? és azok a mérnökök, akik fejlesztették? vagy egy tanonc bukott diplomamunkájából lopták?
-
Trailblazer
veterán
-
mpierre
veterán
-
weiss
addikt
-
mpierre
veterán
-
weiss
addikt
Istenem, meddig fogják még polírozni ezt a fost?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Formula-1
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Padavan firmware
- További aktív témák...
- LOGITECH C270 HD PC webkamera mikrofonnal
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
🔥 Magas labda volt na.

Valahogy úgy...