Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
Hirdetés
-
Máris befejeződött a Watch Dogs mozifilm forgatása
gp Jöhetnek az utómunkálatok, egyerlőre nem tudjuk, hogy mikor láthatjtuk a végeredményt.
-
Megújult a Linkin Park
lo Megújult a Linkin Park, az új énekes Emily Armstrong, amit egy egyórás élő koncerttel jelentettek be.
-
A legvékonyabb címére hajt az Infinix?
ma Állítólag 6 milliméternél vékonyabb készülékházzal rendelkező telefonon dolgozik az Infinix.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
"A cégek zöme már AI-t használ"
Mégse hallom a hírekbe, hogy a GDP felment 30%-ot...
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
thomasa
senior tag
"Copilot: Rajzolj egy képet, amin vidám kollégák kávézgatnak" - végül is használjuk.
-
csendes
őstag
válasz forumpista #4 üzenetére
Szerintem a három pasit klónozta az AI, vagy lehet hogy hármasikrek. A szemüveges nőnek a balszélen a hüvelykujja alatt van egy kis földönkívüli kitüremkedés a kezén. Nekem az is furcsa, hogy mindegyik vizet iszik a capuccinohoz.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
scdlsc
aktív tag
válasz forumpista #4 üzenetére
Jó, hát komolyabb feladatokat még nem lehet rábízni, de sima filler képeket simán lehet vele generálni.
idokep.hu[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Napi szinten használom az MS és az OpenAI ChatGPT-ből valamelyiket, illetve a GH Copilotot. Meg vagyok elégedve velük. Oké, kisebb dolgokat kérek.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
thomasa
senior tag
Azt ugye mindenki tudja, hogy az apróbetűs részben az áll, hogy amit oda beír valaki, az közkinccsé válik. Tehát szenzitív adatokat, statisztikai elemzéseket, stb. nem érdemes betáplálni.
-
buherton
őstag
Ez termékfüggő.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Héraklész
junior tag
Mi hasznos dologra lehet használni?
Képet hamisítani úgy, hogy százból egyet nem kell hozzá retusálni?
Még a Viber-összefoglalónál találkozom AI-vel, hát a viccen túl katasztrófa.
Van olyan AI, ami működik? -
daninet
veterán
válasz Héraklész #12 üzenetére
ez egy szerszám a szerszámosládában. Ezernyi dologra lehet használni ha ismered a képességeit. Ahogy a tolltartódban levő ceruza sem ír magától ezt is jól kell használni és akkor használható. A garbage in garbage out itt sokszorosan érvényesül. Tehát az "írj nekem verseskötetet" egy klasszikus eset a garbage in szituációra, de mások meg azon panaszkodnak, hogy az egyébként is aluldokumentált zárt forrású programkódjukhoz hülyeségeket írkál.
Én amit a környezetemben látok az a Visual Studioban a Copilot, lényegesen megnöveli a programozás sebességét, mert tudja mit akarsz begépelni a sorba, beírja a kommenteket magától stb.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
tag
+1 jó hasonlat, ezt is jobb a helyén kezelni.
Képen azért jól látható mire képes a régebbi verzió.#12Héraklész
Ujjakon kívül akadnak ezek a tipikus stilizált vonások, tartalmaz duplapoharat, furák pl a mennyiségi dolgok, mint a fogak, billentyűzet, kv csésze széle, élek ésígytovább. Simán kiszúrható a neten, manapság már több magyar oldalon is használják pl product page kitöltésre...Azért vann elfogadható, megújulni képes változat, ami értékelhető eredményt nyújt:
[ upscayl ]Vannak még az érdekes, véleményes megoldások
[ Rewrite Doom ] #1 #2 #3
+ videó generatív dolgok is különösek: linkAzért emiatt nem jelentkeznék be a picipuha accountba, jobb a lokál admin. Ráadásul jó ideig egy kreativ munkát sem bíznék rá, nintendo talán épp ezért még jobban leuralja majd a piacot.
[ Szerkesztve ]
www.wasd.hu ⭐ 7o-233-9OO1⭐Nincs törékeny küldemény max gondatlan csomagolás!
-
daninet
veterán
diffusion vonalon megy úgy, hogy generálsz egy képet, fura az ember, akkor kijelölheted a kezét és vannak kéz/arc/száj/szemek javítására külön modellek. Szóval plusz kettő lépés és rendbe tudja azt is rakni lényegében pár kattintással. Csak ugye az több mint amennyit páran ezzel foglalkozni akarnak vagy egyáltalán rákeresni
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
tag
Mobilon, vagy alma eszközein próbáltad?
Droidon az imagine nagy sikert aratott a lányaim körében!Ami kíváncsivá tesz ezzel az egésszel kapcsolatban az a hatékonyság. Azért az erőforrás igénye viszonylag nagy ahhoz, hogy széles tömegek bohóckodással égessék a távoli hardvert. A közeli chip meg nem összevethető alternatíva ugyancsak a teljesítmény problem okán.
Hogy gyakorlati példát hozzak, Windows erőforrás igénye rossz szokás szerint megint kilőtt. Ennyi processt nem lát át átlag user.
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
beírja a kommenteket magától
Annak a kommentnek nincs értelme. A kommentnek pont az a lényege, hogy olyan információt hordoz, ami kódból nem derül ki. Emiatt pedig semelyik jelenlegi Copilot nem fogja kitalálni.
Tapasztalatom szerint a GH Copilot a “mágikus” copy-pastere kifejezetten jó. Itt pl. a unit tesztek esetén a teszt esetekre gondolok.
-
tag
A szorongás, félelemkeltés ideális hype vonat marketing vonalon, így egyre jellemzőbb motívum az IT szektorban. Minden jót olcsón, gyorsan szeretnénk. Negatív oldaldalról nem jellemző már hasonló fórum, hisz érkezik véristván. Etikai érzéknek sincs nyoma felsőbb ligában, szabályozást sem lehet prevenció módon beépíteni, lásd az adatfeldolgozás gdpr része...
-
-
peppa
tag
Az egy hozadéka ennek, hogy elkerülhetetlenül szembe kell néznie mindenkinek azzal a kérdéssel, hogy számára mi hordoz valódi értéket és mi nem.
-
buherton
őstag
Programozáshoz, probléma megoldáshoz, technológia kereséshez, ötleteléshez, megvalósíthatóságra, stb.
-
buherton
őstag
Volt egy shell script snippet, ami sehogy sem akart jól menni. Beírtam a ChatGPT-nek és hogy mi s bajom vele, az pedig megmondta a frankót. Nem kell komoly dologra gondolni, aposztrófot használtam ott ahol idézőjelet kellett volna.
Adott egy megoldandó helyzet és milyen technológiát javasol megoldásnak.
-
btprg
senior tag
Nálunk is van Copilot, de még meg se nyitottam soha, nem is nagyon tervezem. Boldogan élek és jól haladok amivel kell enélkül is
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
hokuszla
senior tag
van mi csak az nem futni pcn
nevetségesek a marketingesek10600k 16GB 1660s 5TB
-
vzozo
senior tag
válasz Héraklész #12 üzenetére
Még a Viber-összefoglalónál találkozom AI-vel, hát a viccen túl katasztrófa.
Van olyan AI, ami működik?Viber passz, de pl. a Copilot olyan jól összefoglalja a Teams-es meetingeket, hogy már hónapok óta nem töltöm az időt felvett megbeszélések visszahallgatásával. Rengeteg időt elvett, és hiába mondják sokan, hogy 2-3x sebességen kell nézni, LOL, nem. Másfélszeresen esetleg még érthetőek a nem túl gyorsan beszélő kollégák, de mivel nem az a célom, hogy kipipáljam ezeket, hanem tényleg kellenek az információk a napi munkámhoz, ezért értenem kell, hogy miről van szó.
Amennyiben pedig tisztázásra van szükségem, jobban meg akarom érteni a kontextust, akkor továbbra is ott a lehetőség, hogy beletekerjek az engem érdeklő részébe, de az igazi megtakarítás az az, hogy többé nem kell az egészet végignyomni.
-
Héraklész
junior tag
A Viberen sok esetben teljesen más az összefoglalás eredménye, mint ami valójában elhangzott. Többször éppen az ellenkezőjét érti az "AI". Pláne, ha összetettebb a mondat szerteágazó hivatkozásokkal, utalásokkal.
Ilyen megoldásra nem lehet hagyatkozni, gyerekeknek poénnak jó, míg meg nem unják.Nyilván a Copilot sem sokkal jobb. A szöveget magát nem értheti a szoftver, csak nyelvi mintázatok, statisztika alapján rak össze mondatokat. A hiba lehetősége ott van mindig.
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz Héraklész #32 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen backendet használ a Viber, szóval ahhoz a részéhez tényleg nem tudok hozzászólni.
A Teams AI summary egy evolúciós következő lépcső. Eddig is volt natural language recognition / processing, hiszen transcriptet tudott készíteni már évek óta. Ami nagyon tetszik, ha bárki megemlíti a nevemet a hívás közben, akkor azt jelzi, odaugrik a felvételen.
Hogy mennyire érti a szöveget, azt nem tudom és nem érzem magam AI expertnek, hogy erről spekuláljak. Végső soron az emberi agy is csak egy extrém komplex gép, ha úgy nézed... Az viszont biztos, hogy nagyon jó összegzéseket készít, egyszerűsíti a mondanivalót, a "saját" szavaival fejezi ki magát.
Most lett vége egy meetingemnek és direkt megnéztem a summary-t. Teljesen jól visszaadta az én mondanivalómat, sőt, olyan szavakat használt, amiket én biztosan nem ejtettem ki a számon. Megnéztem a transcriptet, tényleg nem mondtam.
-
pengwin
addikt
Ez tök jó, de többnyire csak a hasonlatok jönnek konkrét példák helyett.
Kódolásnál nagy segítség tud lenni, mert egy nagyon limitált szabályszerű rendszerben tud létezni, ahol normális esetben a konvenciók és best practice-ek miatt könnyen felismerhető minták vannak.
Amire még simán használható szerintem az ilyen minutes of meeting-ek és hasonló összefoglalók megírása - természetesen ezeknek is csak az első vázlatát lehet rábízni, de nem mindegy, hogy fél órán át fogalmazod az ilyen hülyeségeket, vagy 10 perc lektorálás + kiegészítés kell hozzá.
#18 cami][us
Mert sok cég jelenleg tényleg erre használja, bár nem egészen alkalmas rá.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
tag
"limitált szabályszerű rendszerben tud létezni"
Tényleg így van, 10+ éve is láttunk már hasonlót például photoshop is kitöltött üres mezőt releváns tartalommal, oké nem ez a verzió, de lehetett vele dolgozni, jó hatásfokkal.Most megnöveli a háttér méretét vagy kidob valami butaságot a chatgpt, vagy villant valami normálisabb képet (lokálisan rengetek erőforrásból) a generatív ai és indul a hype, youtuberek beszélnek arról "mit álmodott", vagy épp rákényszerítve morális "döntéseket" igyekeznek kisajtolni belőle. Abszurd.
#27 buherton
A javaslat akár még jó is lehet, de a hitelesség kérdése ráéghetne már. Emiatt nem érdemes emeleteket lezárni. Kreatívokat sem helyettesíthet, annak ellenére hogy egyes szakaszait felgyorsíthatja a feladatnak. Nemrég hallgattam erről egy érdekes műsort, a nintendo nem küldte el a fejlesztőit válságosabb időszakban (álá picipuha), most meg kaszál a piacon, mint senki más.#22 Héraklész
[ prohardver.hu/tema/kiderult_hogy_mennyire_fogynak_az_ai_pc-k/friss.html ]
Talán jobb lenne a helyén kezelni. Ez is csak egy újabb build, ami már óriási adatbázisokhoz fér hozzá, döbbenetes forrásokat áldoznak a működtetésére. Igyekeznek növelni a felhasználhatóság, vele együtt az élmény körét. Láttunk már ilyesmit, tavaly összegyűjtöttem a chatgpt törzsfejlődését és van a blogban egy jó videó is az algoritmus működésének megértéséhez: [ https://wasd.hu/ai/ ]épp mint a SIRI, CORTANA, ALEXA hatalmas dirrel - durral avul majd el szép csendben. Még a legnagyobbak, mint a micro, tesla sem éri el azt az áttörést, amit a 3D-tól, VR-től és sok mástól vár mindenki több évtizede...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 6900 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC Eladó! 175.000.-
- LG UltraGear 27GP850P-B - 27", Nano IPS, 2560x1440, 180Hz, 1ms, G-SYNC, FreeSync, HDR400 - Eladó!
- AKCIÓ !! MacBook Pro 14" M3 Pro 11C CPU / 14CGPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Lenovo Ideapad S340, 15.6"FHD, i5-1035G1U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen