Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
Noice, noice, de 6800m-mel jampibb lenne, de laptopok között is elterjedhetne jibban az amd amd config. Emberi áron fenném egy jó rizsa + valami 12GB-os mobil amd-re.
-
Pikari
őstag
Kínában sok hasonló mini pc konstrukció volt diszkrét GPU-val. Pár év után az szokott a történet vége lenni, hogy a GPU kinyuvad, cserélni meg nem lehet, mivel rá van forrasztva az alaplapra. Szóval én inkább a pci-e portokkal rendelkező félmagasságú SFF konfigurációkra szavazok.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Komplikato
veterán
Nemrég volt hír valami forrasztott i5 procis ITX alaplapról, amire MXM kártyát lehet pakolni. A hírekből csak az a szerintem fontos dolog maradt ki, hogy utóbbit hogyan hűti a user? [link]
This Mini-ITX board comes equipped with the Intel Core i5-12650H Alder Lake 10-core CPU, which is a mobile CPU. It distinguishes itself from most other Mini-ITX boards by omitting the PCIe x16 slot commonly found in such motherboards.
A distinctive feature of AD650i is an MXM-based expansion card for solid-state storage. While the company hasn’t disclosed information regarding potential MXM GPU support, the board includes an expansion card that can accommodate up to three PCIe Gen3 M.2 storage devices.
"This system is now available on TikTok Shop (of all places), priced at 2599 RMB ($354)."
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Ezeknek a kompakt mini gépeknek, az ár szerintem a sarkalatos tényező, amibe a user bele tudja kalkulálni a GPU halálának rizikóját. Pl Egy átlagos otthoni felhasználónak a legolcsóbb mini pc is opció tud lenni a gar idő alatt.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 14 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések!
-
Pikari
őstag
sőt, új gput is gyárthatsz magadnak, csak a megfelelő csapat és gyár kell hozzá, meg pár tízmilliárd dollár.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
Pikari
őstag
Épp annyira összemérhető a két dolog, mint amennyire egy diszkrét videókártya kicserélése mérhető össze egy chipcserével.
-
Pikari
őstag
Ez mindegyik olyan új generációs AMD és nVidia kártyára vonatkozik, amelyiken nehéz a hűtés. A hűtés súlya lefelé húzza a videókártyát, ami miatt a nyáklap szép lassan eldeformálódik és elreped. Az ipar erre azt a megoldást találta ki, hogy valami műanyaggal, vagy fadarabbal alátámasztod. Ebből is tudni például azt, hogy a világunk vezető csúcstechnológiás iparágaiban dolgozó mérnökök is csak értelmi fogyatékosok valahol belül mélyen.
-
Pikari
őstag
Szerinted GPU-t újraforrasztgatni egy normális dolog, így biztosan nincs fogalmad semmiről, amit eddig ide írtál.
-
Komplikato
veterán
Nem mondott ilyet, egy BGA forrasztó állomás, még egy pici, használt is, drága. nyilván olyan szervizesnek van, aki tud és hajlandó olyan dolgokat javítani vele, ami visszahozza az árát. Jellemzően nem is a döglött RTX3060-at szokták ilyesmivel javítani, hanem a használtan is 4-600k kártyákat.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Reggie0
félisten
válasz
Komplikato #14 üzenetére
Igazabol mindent is lehet igy javitani, ha rogton alkatresz cseret kersz, mert olcso gepben a cserealkatresz se lesz draga. A draga eszkozoknel lehet erdemes megprobalni javitani a golyokat. Egy BGA alkatreszt helybol egy uj BGA alkatreszre cserelni nagyjabol ugyanannyira sok munka, mint telefonban cserelni barmilyen tonkrement alkatreszt, pl. emmc-t. Marpedig azt sem csak a fel millas telefonoknal szokas. Meg mindig tulmisztifikaljak az emberek a reworkot, mintha 2005-ot irnank.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
őstag
válasz
Komplikato #14 üzenetére
Én ennek a putris verzióját szoktam csinálni időnként: reflow. Persze csak miután megbizonyosodtam róla, hogy tényleg ez a baja. Eddig összesen kb 10szer csináltam, szóval nem most jöttem le a falvédőről én se. Ez nálam már az utolsó kenet, ha ez se segített, akkor egyből kuka.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az egyszerre négy kijelző meghajtását ígérő barebone a HX99G típusjelű modell Ryzen 7000-es ráncfelvarrásaként lép a színre.
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Starfield
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- Minőségi Alkatrészekből épített Gamer Gép eladó
- Gamer AMD Ryzen 3600//RX 5600XT 6GB//16Gb DDR4//Nvme 256GB M2 SSD//1TB HDD
- Garanciális GAMER PC RYZEN 5600/32GB DDR4/RTX 3070 TI/1TB SSD/750W/
- Gigabyte B250M / i5-7500 / 16GB 2133MHz DDR4 / 256GB SSD / MSI RX 580 8GB / Zalman Z3 Plus / CM 500W
- Fujitsu Esprimo Q556 Mini PC, I5-6400T, 8GB DDR4,256GB SSD, WIN 10, Számla, Garancia
- Intel i7 8mag X3450, GT1030, Kingston 16GB, Be-Quiet 350W, Freezer i11, 250GB 10000 RPM, Friss WIN10
- H110M-DGS 8 Gb ram I3-7100
- Ryzen 5 PC eladó FHD játékra alkalmas!
- MicroBT Whatsminer M30S+ 100TH/s bitcoin miner bányászgép, antminernél is stabilabb! Már csak 1db
- MSI Z590 + I7 10700K Garanciális Sock 1200
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest