- Házimozi belépő szinten
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- SSD kibeszélő
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Egy 550 vagy 650 W-os táp pont elég is lenne. Annyival már amúgy egész tisztességes konfigokat is meg lehetne hajtani.
Az áruk nekem olyan so-so. Valószínűleg ezek ma már inkább olcsónak számítanak. Sajnos.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
tibaimp
nagyúr
Végre jönnek kifelé a "gyári" 12VHPWR csatis tápok. Ideje már.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Robi BALBOA
őstag
Ezt az 550-es tápot nem tudom melyik 12VHPWR csatis vga mellé szánták.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
tibaimp
nagyúr
válasz Robi BALBOA #3 üzenetére
Gondolom a később kijövőkhöz. Azt olvastam valahol, hogy talán a 4060 vagy 4070 TDP keretét csökkentette az nv!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
hoffman_
nagyúr
3070 sima ügy, kis berheléssel még a Ti is.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Találtgyerek
veterán
A 4070Ti 300W alatt fogyaszt. Egy nem agyon cibált processzor mellett simán elég.
A 3080-asok többet evett és simán elment egy 600W-os Gold táppal.06-3o/9759I39
-
PuMbA
titán
Még az RTX4050 is 12VHPWR csatlakozóval fog kijönni, hiába 100W lesz a fogyasztása
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
Az okk, hogy csináltak (az eddigi karikkal RTX 3080, 4080 stb...)fogyasztásra vonatkozó méréseket 60fps-re lockolva, de itt a csúcs fogyit kell nézni, meg ez az osztott ág az 550-es és 650-es esetében nagyon vérszegény(a többi sem nagy szám).
Egy 600w-os gold táp oké, ha nem osztott ágas.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Találtgyerek
veterán
válasz Robi BALBOA #9 üzenetére
Az osztott ág tényleg nem túl előnyös kis teljesítményű tápnál.
4070Ti alap powerlimitje 285W. Ehhez egy 550W-os Gold táp egy ágas 12V-al elég.06-3o/9759I39
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Találtgyerek #10 üzenetére
Úgy elég lehet, a többi motyótól függően.
-
icp1970
senior tag
Jó tápok.Úgy olvastam hogy az új ATX 3.0 szabványnak azért nem csak a 12VHPWR csati az újítása. És nem is minden szempontból örvendetes a felhasználóknak. [link] Vajon az új szabvány mennyivel lesz drágább?
-
Parano1d
tag
válasz Robi BALBOA #9 üzenetére
A táblázatokból látszik, hogy egy ágas az összes táp, a jó minőségű tápok is elbírnak rövidebb ideig vagy akár tartósan is a névlegesnél nagyobb terhelést.
Más kérdés, hogy egy 300W vagy kisebb TDP-s kártyára minek egy ilyen csatlakozó ugye. -
MMIX
addikt
Ágelosztás rá van írva a csatlakozóknál is.
+12V1 és V2 egyben van PCIe 5.0[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz Találtgyerek #14 üzenetére
Valóban, nem is értem hogy sikerült így benéznem.
-
Parano1d
tag
válasz Találtgyerek #17 üzenetére
42A+46A-ből kombinálja össze ahogy nézem, maga a csatolófelület amúgy max 600W-ra van méretezve, ha mind a 83A-t leadná azon az egy csatin, szétolvadna szerintem
-
kalmani
tag
Elég régóta van már 12VHPWR csatlakozóval bíró VGA. A tápgyártók mégsem kapkodnak az új szabványú tápok kiadásával. Úgy emlékszem, hogy a 3090Ti már 12VHPWR csatlakozós volt.
-
tibaimp
nagyúr
Most néztem meg direkt a Gigabyte-nál, és valóban, a 3090Ti mind ezt a csatit használja!
Szerintem az van, hogy le van gyártva kismillió táp, és azokat kell eladni előbb. Így is bajban lesznek a gyártók, ha az nv összes új 4xxx-es VGA-ja ezzel az új csatival jön idén, mert a nyakukon marad, vagy komolyan akcióznak azokra a tápokra, amiken még nincs rajta a 12VHPWR csati.
Illetve arra is kíváncsi leszek, hogy az Intel, aki kitalálta ezt, mikor áll át, meg az AMD át áll-e egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
ATi GAMES
tag
Épp itt volt már az ideje, hogy az új csatolófelületű kábelekkel is jöjjenek tápok...
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
Robi BALBOA
őstag
válasz ATi GAMES #22 üzenetére
Az más kérdés, hogy ez az új csatlakozó a kutyának nem hiányzott.
-
Találtgyerek
veterán
válasz Robi BALBOA #23 üzenetére
Annyiból jobb, hogy ha új tápod van amin van ilyen csatlakozó, akkor nem kell a 3x8 pin, mint a régieknél.
06-3o/9759I39
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Találtgyerek #24 üzenetére
Egyedüli érv, sajnos ennyiben ki is merül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest