Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • donsergiooo

  senior tag

  7ZIP

  egy fájltömörítő és -archiváló program Microsoft Windows operációs rendszerhez. Létezik hozzá parancssoros és grafikus felhasználói felület is. Képes beépülni a Windows Intézőbe. A 7-Zip ingyenes program, LGPL licenccel. Fő versenytársai a piacvezető WinZip és WinRAR programok, mindkettő zárt forráskódú alkalmazás. Létezik 64 bites verziója is a Windows XP x64 Editionjéhez. A p7zip egy Unix-szerű rendszereken (mint pl. a Linux vagy a FreeBSD) futó portja.

  A 7z archív fájlformátum

  A 7-Zip program vezette be a 7z fájl formátumot, de jó néhány más formátumot is támogat.

  Alapértelmezésben a program 7z archívumokat készít, .7z kiterjesztéssel, amiben az LZMA algoritmust használja tömörítésre. Ez a viszonylag új fájlformátum nagy tömörítési arányt képes elérni, hasonlóan más népszerű, ám nem csak szabadon használható algoritmusokra épülő formátumokhoz, mint pl. a RAR.

  A 7-Zip számos funkciót tartalmaz, melyek közül nem mindegyik található meg a népszerű kereskedelmi archiváló programokban.

  * A 7z fájlformátumához a 7-Zip 256 bites AES-alapú titkosítást biztosít. A titkosítás a fájlok tartalmán kívül kiterjed a 7z könyvtárstruktúrájára is, így a jelszó nélkül még az archív könyvtárszerkezete sem ismerhető meg.
  * A 7-Zip rugalmasan kezeli az akár változó méretű köteteket is, ami praktikus többrészes archívumok írható CD-ken vagy DVD-ken való elhelyezésekor.
  * A 2-paneles üzemmódjában a 7-Zip egyszerű fájlmenedzsernek tekinthető.
  * Többszálúság támogatása
  * Külön 64 bites változat nagyméretű memóriatérképek támogatásával a gyorsabb tömörítés érdekében.
  * Az archívumban lévő sérült fájl- vagy könyvtárnevek helyben átnevezhetők.

  ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)

Hozzászólok Aktív témák