- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Csendes és vezetékmentes irodai billentyűzet jött Logitech logóval
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
Na akkor a Zen 5-höz is megérkezett a saját 6400-as "sweet spot" memória.
-
putti
aktív tag
Nem rossz időzítések, de még mindig nem értem hogy a tRAS értékek miért ilyen magasak.
Nekem amióta megvannak a Team Group 6400Mhz memóriák, azóta ilyen időzítésen mennek :
Jó, igaz ezek tuningolva vannak, nem gyári értékek, de már 2 éve stabilan mennek 24/7-be.Szóval ha ezek így bírják, akkor miért ilyen nagy a tRAS?
-
tibcsi0407
félisten
Itt az Intel IMC megengedi, hogy beállítsd, fe valójában totál felesleges.
tRASmin= tRCD+tRTP, ez alatt nem fog csinálni semmit, mert a háttérben az IMC kijavítja.
Hamarabb nem történhet meg az activation+restoration szakasz.Ettől függetlenül a memóriagyártók nagyon sok tartalékot hagynak benne nekünk.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
putti
aktív tag
válasz tibcsi0407 #3 üzenetére
Köszi az ábrát.
-
GSzORO
csendes tag
Mi szükség erre? Nagyobb farokméret, jobb elismertség? Úgy értem: miért kellenek a nagyobb számok? 2000 Mhz, nem elég, 2200 sem...több kell. Miért jell több? Miért nem elég, ami van??? Ezt. Magyarázza el valaki.
-
putti
aktív tag
Konkrétan mire gondoltál?
Részemről, nem kell elismertség és nincs farokméregetés sem. Egyrészt hobby-ból csinálom, ez legyen az én örömöm, nem másnak csinálom, magamnak. Másrészről, ha már fizettem érte nem keveset, akkor szeretném belőle kihozni a legjobbat, természetesen az ép ész határain belül. Hogy szerinted ez felesleges vagy sem, magasívről ....... Mint írtam, magamnak csinálom.
A fórum pedig azért van, hogy a hasonló cipőben járó fórumtársak megosszák egymással a tapasztalatokat. Van nálam okosabb és tapasztaltabb is a témában és éppen ezért szeretném meghallgatni más véleményét is. De lehet hogy éppen én is hozzá tudok tenni valamit.
Ha lehet ebből nem szeretnék flame-t inditani. Memória időzítésekről és sebességekről beszélgettünk, szeretnék annál is maradni.
Ha a cikkre gondolsz, hogy miért kell vagy van rá szükség? Mert folyamatosan fejlődünk. De kb ez a tendencia jellemző az elmúlt 40 év számítástechnikára is. Az jó dolog hogy fejlődünk, nyilván nem kell mindenre azonnal ráharapni és folyamatosan pénzt költeni mindig a legújabb és leggyorsabbra. Én speciel 10 év után váltottam konfigot és mondjuk érezhető a különbség ddr3 2100 mhz és ddr5 6400 mhz között. Már 2 éve hogy használom a jelenlegit és remélem jópár évig kiszolgál. Majd egyszer ha megint váltok, akkor remélem ugyanekkora ugrás lesz mint előzőleg. Addig is csak fejlődjünk, hogy majd érdemben és sebességben legyen mire váltani, már persze ha szükség van rá és a keret is engedi.
Béke!
-
blountex
senior tag
Memória téren ez nagyon hamar elfog jönni
Én 3400ról fogok váltani. 14 xxx-re. -
arabus
addikt
50% drágulást jósolnak plusz jövőre 35 %-ot.
ííaki most nem száll be a ddr5-be az biztos szivni fog.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen