- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
donhere #1256 üzenetére
9k-ért (ha ténlyeg a Medusa 5.1-es füles volt), akkor az sztem csak a fejhallgató, erősítő nélkül. Amúgy nemtudom miért a kék doboz (eddigiek szürkék+piros), lehet új design (illetve lehet kicsit más a füles, mert egyes darabokon már van vibra szabályzó is a vezetéken, mint ahogy már beszéltünk is erről).
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
DummyBoy #1241 üzenetére
Néztem én is, végülis nem rossz, de nekem nem tetszik ez a fejpánt, és az a bőr párna a fülnél nem tudom mennyire jó (sztem könnyen bemelegszik; az a plüss szerű anyag nekem jobban tetszik ami Medusán is van). Lesz hozzá külön erősítő? Árról mennyi lesz? Ezt úgy tudom egy hangkártyával együtt jelentették be és szó volt arról, hogy szettben fogják árúlni; de lehet majd külön fülest vagy hangkarit is venni?
-
harry
veterán
válasz
FRIZ 22 #1238 üzenetére
Valóban gagyi az árnyékolása, de nálam ennyire nem vészes
Megnézted másik erősítővel is? A potik a vezetéken teljesen fel vannak tekkerve? Max.-on nálam is van persze vmi alapzaj, de ha kicsit visszaveszed akkor nem hallani - persze ez nem oldotta meg az árnyékolás problémáját. Elvileg a tiéd másik típus lehet (legalábbis előzőekben leírtak alapján), lehet ez ilyen téren különbözik a régebbi változattól... legalábbis nálam nincs ilyen komoly baj árnyékolással. Esetleg kipróbálni másik hangkarival...? Bár ez elvileg nem lehet gáz, ha jól látom Audigy2 ZS karid van.
-
harry
veterán
válasz
FRIZ 22 #1232 üzenetére
Mi ez a külön vibra állítás, meg a füles tartó?
Az enyémem nincsen ilyesmi. Front/rear hangzáshoz annyit, hogy eleinte valóban nehéz elkülöníteni, de finomhangolás után (és főleg játékban) elég jól megkülönböztethető. Viszont tényleg legnagyobb hátránya az árnyékolás lehet, mivel talán nincs is, így elég könnyen összeszed némi zajt. Ez alatt azt értem ha pl telefon (hívás) van közelben az bezavar, de ha minden nyugis akkor nincs gáz az alaphanggal sem.
-
harry
veterán
Szerintem sok múlik a beállításokon. Audigy 2 driverben van egy profi kalibráló teszt, gondolom más kártyákhoz is adnak hasonlót. Külön lehet magas/mély, bal/jobb, első/hátsó hangok erejét változtatni, így elég pontosan be lehet állítani. Lehet kicsit unalmas meló, de megéri. ja és ''különben''.
-
harry
veterán
válasz
#67688960 #1161 üzenetére
Egyszer volt nálam is egy Ozaki, de nyomta a fülem ezért nem tetszett... Viszont a Medusa nagyon kényelmes, másképp van a fejpánt, párnás a fülnél, így hoszabb távon sem zavaró. Erősítőről - hogy ha Zalmannak alapból nincs olyan jó hangja (mint ahogy azt írták is), akkor én arra már nem költenék; ha meg jó lenne, akkor fölös lenne az erősítő. Inkább lecserélném pl medusára, aminek erősítő nélkül is jó hangja van - adnak hozzá egy 9tűs -> stereo átalakító, így lehet használni pl mp3 lejátszóhoz vagy TVhez is.
-
harry
veterán
válasz
#67688960 #1157 üzenetére
Zalmanhoz nincs erősítő, _hanem_ külön kell venni
Ami tehát nem része a csomagnak, és mint írtad is, nem két fillér, szóval ez is csak ellenérv.
Az pozitívum (Zalmantól, mint cégtől), hogy lehet külön is venni erősítőt pl akár egy sima füles+hangfal kombinációhoz, de szerintem jobb lenne, ha mellékelnének is egyet a fejhallgatóhoz (nem feltétlenül ilyet). -
harry
veterán
válasz
ThorsHUN #1145 üzenetére
Ha 6 csatornás hangkarid van akkor valszeg igen. Ileltve ha füles mellett csak stereo hangszóróid vanak azt esetleg bekötheted elosztóval, de sztem akkor sem egy praktikus megoldás; 5.1 hangrendszer esetén meg főleg nem. 8 csatornás hangkarinál már nem gázos (amennyiben Zalman melelett szintén csak stereo hangszóróid vanak, így nem kell elosztó). A lényeg, hogy Zalmanon jack csatik vannak, amit ha a géphez kötsz nincs továbbosztási lehetőség - míg pl egy erősítővel ellátott fülesnél van, mint ahogy az előbb írtam is.
-
harry
veterán
válasz
#64791808 #1143 üzenetére
Hogy a fenébe lenne már részletkérdés, mivel van 5.1 hangfalrendszer és a füles is (és mindkettőnek kell 3-3 jack aljzat pl Zalman esetében), ezért el kell döntened, hogy melyiket kötöd a gépedre. Alapesetben. Vagy persze megcsinálhatod, hogy veszel jack Y-elosztókat, így egy kimenetre 2 csati megy, ami szerintem ismét nem jó, mivel így füles mindig fog szólni (hangfal ugye kikpacsolható), és a füles hangerejét nem is tudod külön állítani. Mit értesz az alatt, hogy lehet nem olyan a gyári elosztó, mint amilyet szeretnél? Pl Medusánál úgy van, hogy a fülesen egy 9 tűs csait van, ez megy az erősítőbe, aminek a hátoldalán van 5.1 KI és bemenet is (egyikbe a hangrendszert kötheted tovább, másik a géphez csatlakozik). Ez így tökéletes, ki lehet kapcsolni a fülest, vagy akár kettőt is rákötni, hangerőt szabályozni, továbbosztani hangrendszerhez, minőségromlás nélkül. Zalman szerintem annak ideális, aki csak fülest használ (így pl csak játszik). Mellesleg ilyen 'kis' erősítőkből sztem nem igazán lehet válogatni, Zalman gyártott egyet (ami ismét plusz pénz), és gyártók mellékelnek fejhallgatókhoz. Ha meg komoly erősítőd van pl házimozihoz az ismét más kategória.
-
harry
veterán
válasz
#64791808 #1139 üzenetére
Még jó, hogy már van Medusám
Zalman továbbra sem győzött meg. Sokszor hallgatok zenét, és emellett game is fontos, és szerintem Medusa mindettőre remek (persze nem egy profi stereó füles, de szerintem egész jó zenére is). Zalman ellen szól, hogy jack csatis, nincs erősítő, így nem tudnám bekötni füles mellett a hangfalrendszert. Ezzel az erősítő/elosztóval (amit a legtöbb füleshez viszont adnak) mindekettő mehet zavartalanul.
-
harry
veterán
Mielőtt elvittem volna szervízbe úgy döntöttem, hogy visszakötöm még egyszer, és letesztelem megint a Medusámat. Egy darabig próbálgattam, és megállapítottam, hogy nem is igazán hallani sercegést - így tuti nem szervizelnék. Állítgattam potikat, de néha ezért lehetett hallani, így lehet csak potival volt gáz. Furcsa, mert azóta nincs is vele semmi baj. Viszont a basszus mintha kicsit tompább lenne, még megnézem mi lehet ezzel.
-
harry
veterán
Járt már valaki a SpeedLink szervízben? Sajnos úgy néz ki a köv héten fel kell keresenem, mivel valami nem stimmel a fülessel
A baloldali 'első' és 'hátsó' hangszórók kicsit sercegő zúgó hangot adnak, de nem az a megszokott alapzaj, hanem erősebb, zavaróbb, főleg akkor hallani, ha felhangosítom (a magas/mély tartományban egyaránt). Fura, hogy csak a bal-részben van. Megnéztem másik gépen, tv-n, hifi-n, erősítő nélkül is, de akkor is lehetett hallani.
A szervízről még annyit (a többi tulajnak), hogy a füleshez adott garipapíron valszeg a forgalmazó régi címe van megadva (asszem 14.ker Lengyel u. 19). Csütörtökön jártam is arra, de mivel nemigazán találtam, ezért felhívtam őket és közölték, hogy január óta elköltöztek. A címet nem tudtam felírni, de majd vasárnap megint beszélek velük és megkérdezem. -
harry
veterán
válasz
galocza #1095 üzenetére
Szerintem nem kéne lemondani Medusáról, azért valahol tuti lehet kapni... IDC-ben Szegeden valszeg van, de szerintem Media-ban is szokott lenni, vagy esetleg rendelhetsz.
Előző kérdésekre válaszolva:
Az erősítőn 6 csati van - 3db jack ki és 3 jack bemenet, így erre sztem szükség van, de csak el tutod rejteni valahova (igaz a bekapcs/hangerő szabályzó miatt nem árt, ha valamelyest kéznél van). Adnak hozzá egy ilyen 9tűsről 3,5jack -re átalakítót is, amivel bár szólt mind a 6 csatorna zenénél, szerintem nem volt térhangzás, csak a front jeleket küldte ki többire is. Mikrofon egyáltalán nem zavaró, fel lehet hajtani pánt fölé. Amúgy is egy ilyen flexibilis pálcán van, szóval könnyű helyezgetni.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
ThorsHUN #993 üzenetére
Nem zavart
Én 15k-ért vettem a Pólus Centerben lévő MM-ban. Budakalászi Corában is láttam, de ott asszem 17k volt.
Hangzásról annyit, hogy ez eléggé viszonyítás kérdése. Pl nekem előtte nem volt profi fülesem, én meg vagyok vele elégedve. Játékok alatt jó a térhangzás, nekem ez volt az elsődleges szempont. Filmekhez talán nem a legjobb, mivel center kicsit gyengébb, meg eleinte olyan volt, mintha balról szólna kicsit, és nem pont szemből. Igazából legfontosabb talán, hogy pontosan legyen kalibrálva (szoftveresen).
Negatívum a Medusában, hogy nincs árnyákolva, így könnyebben összezed némi zajt pl mobiltelefon, de mást nem. -
harry
veterán
Szerintem Medusának elég jó hangja van zene hallgatáshoz is; igaz ezeket nem arra találták ki, akinek zenéhez kell, az vegyen stereo fülest. Ettől függetlenül nekem erre is tökéletes. Valamint elég kényelmes, játékhoz (is) használom, szóval nem ritka, hogy 2-3 órán át viselem.
-
harry
veterán
válasz
Feri1990 #960 üzenetére
Én a Medusát javasolnám, van hozzá mikrofon, erősítő. Viselete szerintem nagyon kényelmes, jó térhangzás, zene is jól szól. A center kicsit gyenge (nem a hangerő, inkább hangzás szempontjából, ez inkább filmeknél zavaró). Hátránya, hogy nincs árnyékolva, így ha telefon 'aktivitás' van a közelben az zavaró lehet. Ára 15k körül van, én Media Marktban vettem. Szép csomagolás, átalakítók, kábelek mellékletként.
-
harry
veterán
Lehet csak egyre jobban megszokom, vagy sikerült jól beállítani, de most meg vagyok elégedve a Medusa hangjával, játék alatt (CS) elég jól meg leet különböztetni, h ki/merről jön, filmeknél is jó, a center már nem annyira balról szól, inkább tényleg középen.
-
harry
veterán
Tudom, többféle képp is próbáltam, de járt nálam egy Teac 5.1es, annak talán jobb mikrofonja volt, és a center is középen volt. Ilyet is vettem volna, csak sajnos hoszabb használat után eléggé meggyötörte a fülem. Medusa kényelmesebb.
Egy center hangot nemigazán lehet korrigálni. Próbáltam úgy, hogy kicsit lejjebb vettem a center hangját és eltoltam jobbrább a hangot a frontokon, így valamivel jobb, de filmezni nemigazán szoktam, szóval ez nem is zavar annyira.
Játéknál nem tudom mi lehet a gáz, valami nem stimmel a centerrel. -
harry
veterán
Közel én is így vagyok Medusával, csak 2 dolog: nálam mikrofonnal nincs semmi baj, eddig egyszer sem csúszott le, ellenben mivel műanyag és nincs a végén nincs szivacs így kicsitt rosszabb minőségű felvételt készít.
A másik, meg hogy játékoknál problémás a front hangzás, pl ha egy oszlop mögött állok és a centrerből hallom, hogy jönnek és kinézek balra vagy jobbra akkor ugyan olyan erősen (hacsaknem kicsit hangosabban) hallom a lépteket, de nem előlről, inkább oldalról. Az meg nemigazán lehet, hogy mindkért oldalról jön egy tag, így ez elég megtévesztő, de kalibrálással talán jobban is menni (pedig azzal is tököltem elég sokat).
Filmhez viszont nem ajánlom, a center elcsúszott balra, kicsit fel, és ez bizony elég gáz párbeszédes jeleneteknél, mert inkább balról hallod mindig a beszélőt és nem középről, de ez játéknál már nem igazán zavaró. -
harry
veterán
válasz
.-Cs0SzA-. #689 üzenetére
Azt hiszem mikrofon és erősítő csak a Zalmanhoz nincs.
Drót van bőven, asszem 2 méter. -
harry
veterán
válasz
.-Cs0SzA-. #687 üzenetére
Vezeték nélküli nagyon drága lehet, még nem láttam. Erősítőt adnak: Ozaki, Medusa, Teac, Genius, Trust, ha jól tudom. Ezek 12-15k között vannak. Nekem Medusám van, meg vagyok elégedve a hangzással, basszus van bőven, meg vibra, de ha zavar akkor le lehet kapcsolni (subwoofer hangerő állítgatása szoftveresen). De ha nagyon minőségi hangzást akarsz (pl zenéhez) akkor stereót, de nekem ez is jó.
-
harry
veterán
Bővebben: link - itt arra gondoltam, hogy a vezetéken lévő kis potikat nem szoktam állítgatni, és azokat (csatornákat) szoftveresen szabályzom. Hangerő + ki/be kapcs az erősítővel.
-
harry
veterán
Hmm, megfontolandó
én is el tudnám rejteni, csak ugye azon van a bekapcs gomb, meg szgép is messze lenne tőle, szóval nem nagyon tudom rakosgani. de az alufóliát majd kipróbálom
vezeték (füles és erősítő között) elég szabadon van, de ezt nem is szeretném beburkolni, max úgy, h utána ráhúzok egy zsugorcsövet, de az nem egyszerű. meg lehet vezetéken hangszabályzót körbeszigszalagozom, így tuti nem törik vezeték, meg nem is állítódik el - amúgy sem szoktam tekergetni, beállítottam leghangosabbra, ahol még nem zúg, és szoftveresen kalibráltam.
-
harry
veterán
Tudsz te olvasni? Vagy nálatok ezt nem tanítják? Ha esetleg mégis akkor értelmezd megint amit írtam, és olvassál teszteket...
De hogy ennyit se kelljen fáradnod - Medusa térhangzása is jó, azt mondtam, h Ozakié kicsit talán jobb. Én mégis azért vettem Medusát, mert nekem az Ozaki kényelmetlen volt, valamint utánaolvastam (teszteket, véleményeket) és sokan azt írták, h jó, meg vannak vele elégedve. Ozakit volt alkalmam tesztelni (kölcsönkértem ismerőstől), Medusát nem tudtam, így bíztam a tesztekben. -
-
harry
veterán
nem teszem arrébb, mert akkor nem érem el
most kb fél méterre van telefontól. az itthoni vez. nélküli telefon a legbrutálisabb. A készülék alapból ugye be van kapcsolva, h tartsa a kapcsolatot a bázisállomással. ez eddig nem is lenne baj. De ha pl megnyomom a felvesz gombot (vonalba kapcsol), akkor nagyon bezavar. az erősítőt is. minél közelebb tartom hozzá annál jobban zúg. bár ez ritka, itthoni telónak máshol a helye, egyedül mobil tel szokott bezavarni. majd ha nagyon unatkozom kitalálok vmi árnyékolást
-
harry
veterán
válasz
Stalker-2572 #665 üzenetére
Szeintem egy profi stereónál nem jobb. Zavaró lehet, h kicsit nehezek. Támogatás szempontjából (ha van 5.1es hangkarid + softver) többnyire nincs probléma. Játékon belül is lehet állítani 5.1 vagy surround hangzást.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Medusa van a legtöbb MediaMarktban. Én láttam egyet Corában is, csak ott drágább 1-2k val (17k körül volt, MMben pedig 15ért vettem).
Medusa kényelmes, bár hosszú használat után szerintem mindegyik kicsit meggyötri a füled. Ozaki térhangzása valamivel jobb volt, csak az inkább a fülemen ült és nem a fejemen (kicsit laza a rögzítőpánt), így kényelmetlenebb volt.
Medusával az a bajom, h nem árnyékolt és ha telefon van a közelében könnyen összeszed némi zajt (mármint ha hívnak / bekapcsolod telót), illetve, h nincs nagy különbség első/hátsó között, bár játékoknál azért lehet hallani.
Próbálj fel egy teacot, ha teheted hosszabb távon(!), és ha kényelmes akkor inkább vedd azt. Rezgéseket amúgy szoftveresen vissza lehet venni (mélynyomó), így még van bass, de nem vibrál annyira.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
én 15k ért vettem. érdekes.
várom a tesztet - 3 dolgot légyszives nézz meg - van-e egy (igaz halk) alapzúgása, ha poti fölötti vezetékrészt mozgatod zúg-e a bal fül rész (amúgy a center hangszórójával van a baj nálam), és hogy mennyire van árnyékolva (pl telefonok mennyire zavarják).
[chelloZotya - szerintem nézesd meg. -
harry
veterán
válasz
pinnacle #517 üzenetére
1, vissza vannak véve potik, szóval nem amiatt zúg, ez egy alapzaj
2, u.e. a hangkártyával teszteltem egy Ozakit is, ami nem zúgott
ezekből az következik, h a Medusának van alapzaja, ami talán abból adódik, h nincs rendesen árnyékolva :-\
Légyszívesz ne csak leírd a címeket, alakítsd linkké - hozzászólás ablakban a kedvenc kódoknál olvashatod hogyan is kell - [L] webcím[/L]
[Szerkesztve] -
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz
pinnacle #508 üzenetére
Szerintem nemigazán zavaró, előszőr akkor tűnt fel, amikor a fülemen volt és lekapcsoltam, így lehetett hallani a különbséget. Esetleg este/filmben csendes jeleneteknél lehet zavaró, amúgy nem az.
Teac - lehet, h jó gyártó, de csak emiatt megvenni elég nagy merészség. pl asszem Sonyval volt ilyen - az ő fülesük nem szerepelt túl jól. -
harry
veterán
válasz
pinnacle #504 üzenetére
Bővebben: link - mikrofon, mint a Medusáé, erősítő mint az Orakié.
Szerinted miért ez a legjobb? Vagy van vmi teszted? -
harry
veterán
Én 15k ért vettem MMban.
Csak mintha vmi baj lenne vele. A vezetéken lévő potikat minimumra vettem, kivéve a centert, azt feltekerve hagytam (nem max. on), de ha mozgatom a vezetéket, akkor bal oldalt néha egy magas/sípoló hangot hallok. Ez mitöl lehet? Mintha kontakt hibás lenne. Hang van, csak filmnézés közben néha elkezd zúgni, ha megmozdítom a vezetéket -
harry
veterán
CS:Source-al tesztelgetem, ott azért lahat hallani, ha hátból jön az ellen.
De volt olyan is, h fallal szemben álltam, balra/jobbra folyósó, és szemből hallom a hangot. Gyorsan fordulok balja, akkor mintha jobbról jönne, ha jobbra nézek akkor balra hangosabb. Ebből az következni, h középen jön, de ott a fal, szóval ez nem lehet... Még finomítani kell a hangoláson. Ozakinak talán jobb hangja volt (térhang), de ez akkor is kényelmesebb, márpedig nálam ez volt az egyik fő szempont (pl Lan partykon 8 órát egyfolytában viselni fárasztó lehet). -
harry
veterán
Ozakit csak azért nem vettem mert kényelmetlen volt, amúgy sztem az is jó. Mondjuk nem kéne az a díszkivilágítás az erősítő elejére.
Medusa nagyon kényelmes, több pontos hajlik, jól rásimul a fülemre. Térhangzás - talán a hátsó lehetne hátrébb, de így is jó. Majd még tesztelem játékoknál. Néha zenélek vele, annak is jó hangja van. Alap zúgás akkor lehet zavaró, ha este filmezel és vmi halk jelenet következik (pl párbeszédek között). Így talán zavaró lehet, de nekem első sorban gamehez kell.
Wolverine - majd ha megyünk Lanra cserélhetünk pár körre egy teszt miatt -
-
harry
veterán
Erre a konfigra gondoltál?
Amúgy valóban van egy kis alapzaja, ami nem nagyon zavaró, de az igen, h nincs árnyékolva és minden kis gagyi zajt összeszed. Még szerencse, h nálam nincs sok cucc ami zavarhatná.
Nekem Audigyom van, egy hackelt driverrel, és az a gáz, hogy amikor szeteroként használom (pl Winamp), és megnyitom Creative EAX konzolt átállítja a hangot 5.1ről sztereóra állítja - de a beállításoknál továbbra is 5.1 van írva, de ha gameknél hagyom az 5.1 hangbeállítást, akkor nincs hang. Ezen az segít, h újrahúzom a drivert, de ez nem a legjobb megoldás. -
harry
veterán
válasz
pinnacle #453 üzenetére
A fülesen 2 csati van (mint pl Ozakin is)-
egy din, ez megy az erősítőbe, és ezt köti össze a 3 jack-jack kábel a géppel.
és egy jack dugó, ez a mikrofoné, ezt egyszerűen egy hosszabbítóval bekötöd - adtak hozzá ilyen kábelt is. Majd jövőhéten írok bővebben.
[chelloZotya - milyen konfigot?
[Szerkesztve] -
harry
veterán
hát szerintem is. vmi haverjának eladta.
No de végülis nincs ház, sikerült vennem egy Medusa 5.1 fülest a Pólusban lévő Mediában /asszem ott is utolsó darab volt - felhavtam, h van-e, mondja igen, én kértem, h tegye félre. Erre: nem szükséges, ezt nem szokták annyian keresni. De azért inkább tegye el/
Első benyomás
Kábel az van hozzá bőven. Van hozzá din -> jack átalakító, szóval erősítő nélkül is használhatod akár discmanhez. A mély szépen szól, a center kicsit bal felülről, de majd mindjárt bekonfigurálom, és mmutatok pár képet is. -
harry
veterán
Tudom - direkt írtam is, h nekem kell erősítő. Amúgy ismerem a felépítését, rá is fogom kötni a hangrendszert.
Örülök, h kényelmes, remélem engem sem fog zavarni.
Felpróbálás: MMben vannak kiállított darabok a hifi osztályon, ott lehet próbálgatni, ezek direkt erre vannak, csak ugye az 5.1es headset a PC részlegnél van, és még nem láttam egyet sem kiállítva.
Ma reggel körbetelefonáltam a MediMarkt-okat, sehol nincs, csak a budaörsi üzletben, 1 darab. Direkt lefoglalom, és mondom, h ma érte megyek. Átkocsikáztunk, ami azért nem kis út. Mondom, h mit akarok, erre - pont az nincs, mert ellopták. Mi a f/szt képzelnek ezek? hogy lehet onnan ellopni vmit, ami ráadásul le is van foglalva, vagyis 'elvileg' nincs a vásárlók közelében -
harry
veterán
Engem zavart az Ozaki ha hosszabban használtam. De öcsémet nem, ezért valóban célszerű felpróbálni, pár fél perc alatt így sem derül ki, legjobb ha kölcsön tudod kérni valakiől.
Felpróbálás Mediában, máshol nem nagyon tudom, h lehetne.
Van vmi ötleted, h hol lehet még kapni ilyen füleseket? Én Medusát akarok venni.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Nos tehát:
Azért rágódom, mert ha egyszer az egyik boltban hozzá lehet jutni 3k val olcsóbban, akkor hátha van egy másik is, ahol szintén olcsó. Csak sajnos ilyet még nem találtam - marad a medai. Ozakit itt rendelhetsz: Bővebben: link
Örülök, h pozitív élményeid vannak, remélem nálam is jól fog menni. Nem zavar/bátja a füled hosszú használat után? Itt pl 4-5 órára gondolok, azért ha Lan partyra viszem ennyit minimum hordom egyfolytában.
Szegedi bolt - lehet, h meg tudtam volna oldani, h valaki felhozza Pestre, de ha gáz van vele akkor gariztatáshoz el kell cipelni, stb, ehhez nincs kedvem.
Olvastam ésn is, h vki METROban vett egyet 12k ért, az egy full szett volt, és van 7k körül is, erősítő nélkül. Bővebben: link #49
Még egy kérdés:
Mi a különbség SL-8790 Medusa 5.1 Surround Headset Bővebben: link és
SL - 8791 Medusa 5.1 Add-On Headset Bővebben: link között?
mod - ez utóbbi meg van, egyikhez nincs erősítő
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
pinnacle #426 üzenetére
Igen, tudom, h van külön is, de mivel az a 10 (?) tűs Din csati van a végén max átalakítóval lehetne használni. De nekem kell az erölködő.
Zalman 13k, ennyi az Ozaki is. Csak ugye erősítő nincs hozzá, de azt mondtad, h neked nem kell
Néztem a teszted, igaz nem értettem, de (pontozás szerint) a Zalmant eléggé lehúzták, és a Medusa volt a legjobb. Amint sikerül megvennem írok én is egy beszámolót.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
pinnacle #419 üzenetére
Örülnék ha utána tudnál nézni a Medusa címnek, egyelőre csak a fent említett 2 helyen láttam, de ez nem a legjobb. Ha meglesz arrol is írok beszámolót. Esetleg akiknek van már 5.1 fülesük összeülhetnének egy összehasonlító tesztre.
Nekem pont az erősítő hiánya miatt zavar a Zalman, amúgy bizonyára jó... Ha meg vennék hozzá azt is (pl Zalman erősítőt külön megvenni) az már 30k. Esetleg próbáld meg elkérni valakiét, olvasd át a teszteket, és ha megtetszik, vedd meg.
Ja és még egy Ozaki leírás:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Eddig a többiek nem panaszkodtak erre - a tied pedig egy másik típus, szóval lehet, h velem van baj
pl öcsémet nem zavarta annyira. próbáltam több féleképpen is, előre/hátra tolva, bal/jobb oldal felcserélve, de nem kényelmes hosszú ideőn keresztül.
Medusát merre lehet kapni? MM-ben mennyi? Láttam egy szegedi boltban is /már linkelte valaki - Bővebben: link/ itt 12,4k, kb az Ozakival van egy árban. Sőt, a 2 mikrofon tök ugyan az, a fejpánt más, a füleknél más a hangszórók mérete, sok egyéb különbség talán nincs. mármint így külsőleg, jó lenne kipróbálni a hangzás és viselet miatt.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Mint már írtam, volt nálam egy Ozaki 5.1 P009 füles (Bővebben: link), véleményem:
Felszerelés
Egy Audigy + hackelt driverrel teszteltem, így volt mindenféle speaker beállítás, elég kényelmesen be lehet állítani.
Viselet:
A fülesen szövet (szóval nem bőr) bevonat van, a fejpánton szivacsos műbőr pánt található, mikrofon végén szivacs, gondolom ezzel sok újat nem mondtam
Eleinte kényelmes, de hosszabb viselet után már fájt a fülem, kissé nyomta, ez elég zavaró volt; valamint az, h a fejpánt kicsit laza, lehetne merevebb.
Erősítő, szabályzók
Ha potik maxra vannak állítva ennek is van alaphangja, de kb 7-8 as értékre visszavéve már nem hallanai (potin számokkal van jelölve fokozat, így könnyű a frontot-rearhez viszonyítva állítgatni). Az erősítőn lévő potival hasonló a helyzet, kb 2/3 - ig lehet feltekerni, szóval inkább a hangkari hangerőbeállításait érdemes használni. Számomra fontos lenne az erősítő, mivel így rá tudnám kötni az 5.1 hangfalrendszert is.
Hangzás
CS:S-ban próbálgattam 5.1 hangzást, valóban nagyon jól lehetett hallani, ha hátulról jön az ellen, UT2k4 ben hasonlóképp (igaz itt nincs sok idő megállapítani merröl jönnek), de sima vs. eax hangzás közti kölünbség is érezhető volt.
Filmekkel nem nagyon próbálkoztam, ingem inkább a játék közbeni teljesítménye érdekelt.
Zene is szépen szólt, összességében talán kicsit halk, vibrációt nem nagyon tudtam beállítani.
Mikrofon egész jó, én Pl MSNhez/Lanon használnám, ide tökéletes.
De végülis inkább a Medusánál maradok, remélem kényelmesebb - Ozaki ellen ez a fő érv, h nyomja a fülem pár óra használat után. Medusa ellen pedig az árnyékolatlanság, és h a hátsó kicsit gyengén szól - legalábbis tesztek alapján ez derült ki. -
harry
veterán
jelenleg egy ozaki 5.1 füles van nálam kölcsön, eddig egész jó, még átolvasom a topicot, és írok véleményt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- iPhone topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest