- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Megjött a Sharkoon "lázadó" tápjainak legújabb generációja
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A cégek helyett egy felhasználó oldotta meg a leégő GeForce-ok problémáját
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
-
Héraklész
senior tag
Az érdekes hogy ezt nem a HDD saját firmware-e kezeli.
-
Héraklész
senior tag
Miért ne tudná kezelni ezeket? Nem úgy reklámozták a 64 bites vagy tudomisén milyen technikai ugrás után a Wint hogy most már csilliárdos nagyságrenddel nagyobb tárhely sem probléma?
-
bh
tag
és az átlag consumer ebből se fog látni semmit, még ki se jött de az ai datacenterek már biztos 30 évre berendelték az összes készletet, szuper

-
Dragon3000
nagyúr
-
Meridian
senior tag
Oké, de a probléma csupán az, hogy a kisebbek továbbra sem megfizethető kategóriájúak.
12-16TB-s HDD aranyárban vannak... pedig ezek ugye csupán negyed- és harmad-"akkorák" mint ez az 50-es... ugye. -
tibaimp
nagyúr
Én meg 110e-ért a 20TB Toshiba MG-t, "régi" szép idők....

-
enginev3.0
félisten
épp házi szerver/nas építését csináltam másfél hónapja, és gondotam teszek bele 3-6TB összkapacitású 1-2TB lemezt kapacitást. A fejemben teljesen 2016-19 árai voltak, hogy 1TB az 10k hasracsapva.
Aztán nyakon csapott hogy már nagyon nem ez a világ van, úgyhogy 500GB laptop HDD-ket vettem 10db-ot, összesen 30k-ba, mellé otthoni bontott 2x1TB +1x500GB.
Kegyetlen hogy ha nem akar az ember financiálisan lerokkanni akkor minden PC komponens használt piac...
Tavaly vettem 26tb hddket 120ert hardverapron
De aztán annak is felment az ára
-
erer1000
őstag
Ne is mondd, még tavaly gondolkodtam az alaplap cserén és hozzá DDR5 memória, de úgy voltam vele, majd később, aztán pár hnapja amekkora pofont kaptam miközben néztem az arukeresőt...
ami tavaly ugyanekkor 50ezer volt most 180ezer, azóta is verem a fejem a falba, bárhogyan számolom, újonnan sehogy sem térül meg.Am3+ platformon építettem Opteron 3365-el házi NAS-t a ddr5 és 4 árak miatt. I feel you bro
-
gomobile
csendes tag
épp házi szerver/nas építését csináltam másfél hónapja, és gondotam teszek bele 3-6TB összkapacitású 1-2TB lemezt kapacitást. A fejemben teljesen 2016-19 árai voltak, hogy 1TB az 10k hasracsapva.
Aztán nyakon csapott hogy már nagyon nem ez a világ van, úgyhogy 500GB laptop HDD-ket vettem 10db-ot, összesen 30k-ba, mellé otthoni bontott 2x1TB +1x500GB.
Kegyetlen hogy ha nem akar az ember financiálisan lerokkanni akkor minden PC komponens használt piac...
Ne is mondd, még tavaly gondolkodtam az alaplap cserén és hozzá DDR5 memória, de úgy voltam vele, majd később, aztán pár hnapja amekkora pofont kaptam miközben néztem az arukeresőt...
ami tavaly ugyanekkor 50ezer volt most 180ezer, azóta is verem a fejem a falba, bárhogyan számolom, újonnan sehogy sem térül meg. -
laed
senior tag
Amíg 1Gb ssd nem lesz olcsóbb mint 1GB hdd
Az semmi, de fajlagosan a nagyobbak olcsóbbak szoktak lenni.
-
Dragon3000
nagyúr
Durva árak vannak, amennyibe kerül a legolcsóbb 18TB-os megoldás árukeresőn, szerintem aprón annyiból vásároltam a 18+16+12+8+8TB hdd-t, illetve 2 éve nagyon olcsón fogtam ki 860 qvo 2TB-os megoldásokat, 5000Ft/db áron mentek...
-
tibaimp
nagyúr
Nem csak PB méretben kell a HDD, sőt. Nekem itthon aktív HDD van egy 16TB és egy 20TB. A többi SSD a gépben, plusz offline mentésnek van összesen vagy ~30TB több, kisebb kapacitású HDD-ből...
-
Lacika112
senior tag
Még lesznek is. Amíg 1Gb ssd nem lesz olcsóbb mint 1GB hdd addig bőven lesz rá kereslet (valószínűleg még utána is). Otthon használod a pár száz gigád lehet az ssd jobb választás, de ahol PB-be mérik az adatokat. Raklapszám veszik az ilyeneket.
-
bollokcs80
Korrektor
Én tavaly-tavalyelőtt cserélgettem laptopot, telefont, elleszek velük egy darabig. SSD/HDD-t meg céges selejtezésből mentettem.
-
ClayMore
aktív tag
Oszintenszolva nem is tudtam, hogy meg ilyen lepteku fejlesztese kvannak hagyomanyos hdd teruleten. Hozza nem ertokent azt gondoltam mar minden teren SSD az irany. De 50 TB-os hdd az azert wow!
-
tibaimp
nagyúr
És a 40-48TB hol marad a 4+ technológia bevezetésével?
-
l1k3_1t
tag
Várom a Western Digitaltól a hasonló fejlesztést, ami késik az nem múlik. Ha HDD-t kell venni akkor mindig a Western Digitalt választom a megbizhatóság miatt.
-
erer1000
őstag
Biztos jó olcsó lesz.....
-
bollokcs80
Korrektor
Biztos jó olcsó lesz.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27 (5K, 2019) asztali számítógép - i9 9900K 32GB DDR4 RAM 512GB SSD 580X
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MAC Studio 2022 M1 Max 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Újszerű, 12 Hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14" 2021 M1 Pro 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel

ami tavaly ugyanekkor 50ezer volt most 180ezer, azóta is verem a fejem a falba, bárhogyan számolom, újonnan sehogy sem térül meg.