Új hozzászólás Aktív témák

• DrotosToth

friss újonc

LOGOUT blog

válasz Postas99 #6 üzenetére

Arduino:
    Részben rendkívűl hasonló, részben viszont teljesen más a két platform. Ahogy én látom, ez inkább egy "almát a körtéhez" összehasonlítás. A PIC inkább egy HW-es megközelítés, az Arduino meg sokkal inkább a kész könyvtáraival hódít. A moduljainak mindenképp van 2 nagy előnye: nem kell hozzá égető, ill sokkal nagyobb tárhely áll a rendelkezésre. Ami miatt mégis PIC-ezünk, hogy ha már saját PCB készül, akkor az legyen hatékony. Jómultkorában egyszer használtunk, egy az akkor legapróbbnak számító Arduino modult egy dupla-ekkora kijelző meghajtására, mivel egy 8-16kWord-ös PIC-be nem fért volna bele minden, de amilyen kényelmes volt a programozás ezen része, olyan esetlen lett a fizikai kinézete az egésznek, mert akárhogy facsartuk, sosem jött ki egy értelmes form factor, mindig öszvér lett belőle. Azt nem mondom, hogy olyan ótvar mint a cikkben lévő fejlesztői légtakony, de számomra sosem lett elfogaható.
    Szal, ha vki megelégszik a gyors SW-es sikerrel, a HW-hez meg nem akar nyulni, a fizikai végeredményt pedig a készülékház takarására bízza, annak ma nincs jobb, mint egy Arduino. De ha kicsit is rendszerben gondolkodik, akkor inkább csak egyfajta proof of concept-ként tekint rá (amiben szvsz verhetetlen).
    Lehet hogy egyedül vagyok ezzel, de szeretek vmit kézzel összerakni és nem mindent készen megkapni. Talán mert gyerekkoromban sosem volt LEGO-m, pedig akár a szomszéd gyerek fél karjât is odaadtam volna egy komolyabb példányért. Nálam valszeg így jön ki a PTSD... :)

Új hozzászólás Aktív témák