Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
KicsiAnthony
csendes tag
Sajnos találkoztam SilverStone táppal, ami alig 40%-os terhelés mellett elpukkant. Reméljük, az új széria jobban sikerül...
-
-
Amacs
aktív tag
válasz
Dragon3000 #18 üzenetére
Igen, ezt olvastam én is, ezen felül derBauer csatornáján van példa olyan átalakítóra, aminél konkrétan elengedte a forrasztás, de ez ugye kifejezetten csak az átalakítók esetében lehetséges.
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #27 üzenetére
A valóságban nem is pazarolnék időt ilyen meddő kísérletezésre.
-
törölt tag
Az a legcukibb, hogy a 4070- től lefele nem ragaszkodik az nv a gagyi csatlakozóhoz, ahol a kisebb áramfelvétel miatt valszeg nem lenne gond a fillérbaszó dugasszal. Viszont a jó drága csúcskártyák tulajdonosaira rászabadítanak még egy rizikófaktort, mert hát a pofátlan árrés mellé az jár a kedves vevőnek.
Azért jó látni, hogy a hülyeség akadálytalanul terjed.
Majd veszek egy ilyen átalakítót és bekötöm a hegesztő munkakábel elé, kíváncsi leszek meddig bírja a 80 ampert. -
Moby
veterán
Viszont ezeknek az SFX-L tápoknak szinte nincs gyakorlati hasznuk. Az SFF világ nem tud velük mit kezdeni, mert a házak az L-t már nem fogadják be. Ahova jó, oda meg bemegy az ATX is, amiből viszont tengernyi a választék. Jó lenne ez...normál SFX-ben. 1000W-os SFX táp máig nincs. A CoolerMaster 1 éve bejelentette, kapni máig nem lehet, de az eredeti formájában, 12VHPWR nélkül már nincs is igazán értelme piacra dobni.
/ A 850-es SFX CM-et használom én is, némi átalakítással. Szívesen lecserélném egy nagyobb platinumra, de ilyen egyelőre nem kapható.
-
mad823
őstag
Fenntartom, hogy a szívóerő számít, nem a felvett teljesítmény. És egy jó 7-800W-os porszívó is szív annyira, hogy vissza kell venni a teljesítményéből, hogy rendesen tolni lehessen a fejét. De gondolom te négyszer gyorsabban tudod tologatni a porszívódat, ha ennyivel gyorsabban végzel vele. Na mindegy, kicsit elkanyarodtunk a tápoktól, bár még mindig a szar hatásfokú dolgokról beszélünk...
-
Amacs
aktív tag
Én úgy tudom, hogy az égéssel járó eseteknél igazolva lett, hogy bizonyos vezetékek nem érintkeztek, ezáltal a teljesítmény átterhelődött másik, még érintkező vezetékekre, amik viszont így már a működési tartományon kívül kezdtek működni, és így az egész megolvadt/elfüstölt/kigyulladt.
Gondolom megvalósítható lenne vezetékpáronként figyelni, hogy zárt-e az áramkör. -
mad823
őstag
Simán lehet, hogy csak hanyagolni kéne ezeket a kilowattos, igen szar hatásfokú videokártyákat, aztán nem lenne ilyen gond.
-
koko52
nagyúr
12V 80A. Ezzel már lehet hegeszteni.
-
ricsip
addikt
Az áram sajnos elég gyors, közel (fizikusok csukják be a szemüket, laikusoknak szól a magyarázat) fénysebességgel halad. A vezetékek (főleg ha ilyen nyomorult vékonyak) századmásodpercek alatt felhevülnek az otromba nagy áramok hatására. Eleve az üzemszetű működés során is van egy melegedés. Ennek a maximuma környékén lavírozhat nagy terhelés hatására az eszköz, ha azt vesszük alapul hogy a manapság kihozott konzumer szabványok mind a fillérbaszó olcsósításra mennek rá, és nincs bennük biztonsági tartalék. Azaz kicsi a határ az üzemszetűen forró, és a hűbazdmeg-ez-most-ég-meg között. Ha beüt a baj, a villámgyors fizikai reakciók miatt nincs rá mód beavatkozni, mert olyan gyorsan elég a drót mint a picsa. Villanyóraszekrényben pl. mire leold a biztosíték, addigra is történhet a házban már baj, pedig azok is emberi mértékkel nézve millisec-környéki reakcióidővel rendelkeznek. De mint írtam, fénysebességhez közeli tempónál a millisec az már kb. a "tetűlassú" reakció kategória. Kb. olyan nagyságrendi a különbség, mintha lelőnnek valakit pisztollyal, aztán állnak fölötte fél órát(!) mielőtt nekikezdenek az újraélesztésének.
Egy módon lehetne ezt kivédeni: induláskor, illetve menet közben többször is több lépcsőben fokozatosan emelnék az áramerősséget, és mérnék a... fogalmam sincs mit. A teljes vezetékhosszon bárhol eléghet az anyag, a csatlakozónál főleg esélyes, szóval minden csatlakozóba lehetne építeni hőmérsékletszenzorokat is. Kivitelezhetetlen, vagy legalábbis megfizethetetlen + végtelen mennyiségű plusz meghibásodási esély. -
Dr. Akula
félisten
Még csak törnie se kell, elég ha meg tud feszülni, és csökken a csatlakozó felület. Tekintve hogy milyen kicsire szabták az egészet, felmerül a szándékos veszélyeztetés gyanúja is. Spórolási szándékkal. Teljesen "logikus", hogy nagyobb áramhoz kisebb csatikat tervezünk, nem is értem betonkeverőknél miért nem ez a szabvány...
#7Pioneer: Igen, a meglévő vékonyított vezetékeken mókoltak valamit, de inkább növelni kellett volna a vastagságot a PCIE-hez képest, nem csökkenteni, tehát eleve hibásnak tartom az egész dizájnt. Ezt az egészet a nagyobb áramok leadására tervezték, jön majd egy komolyabb áramra tervezett kártya, és már a korrektül bedugott csatlakozó mellett is alap lesz a leégés.
-
Amacs
aktív tag
HP szerverekben gyakran találkoztam ilyen méretű csatlakozókkal, egyértelműen ez az irány.
Nem lettek volna leégett kártyák, ha rendesen be van dugva / nem törik el az átalakító kábel. Én legalábbis úgy olvastam, hogy a legtöbb ilyen hátterében ez állt, és azóta mintha megtanulta volna nem leégetni magát csatlakozó. De persze lehet tévedek.Ettől függetlenül az Intel által eszközölt újítások a tüskéken minden bizonnyal javítani fognak a megbízhatóságon. Nem is értem, hogy nincs valami védelem erre a kártyákon, ami érzékelné és visszajelezné, hogy gond van a csatlakozó tájékán, akár érintkezés, akár érpáronkénti túláram tekintetében.
-
Pioneer
őstag
Már megtették: Módosít a 12VHPWR konnektor ajánlásain az Intel
-
Dr. Akula
félisten
Azért örülnék ha a nagy elterjedés ELŐTT a 12VHPWR csatit tennék rendbe, legalább Molex stabilságra. Most akkora helyen, ahol eddig 8 tű fért el, összezsúfoltak 12 kisebbet, + az apró. Aztán meg csodálkozunk, ha leég? És az a válasz a gyártóktól, hogy 5 centit hadd menjen egyenesen, utána kezdjen kanyarodni... Hát hol van ennyi hely a mai VGA-k mellett egy házban?
-
Astroboy
őstag
válasz
Acélfarkas #4 üzenetére
Köszi, ezt nem is tudtam.
-
Astroboy
őstag
Jó kis tápnak tűnik, de a floppy-csatinak egyáltalán van létjogosultsága?
Tudom néha szó szerint létkérdés az IT terén "elavultabb" ipari / termelő környezetekben, ja és persze a retrósoknál, de ők 20+ éves PC-be szeretnék pótolni a jellemzően pár száz wattos tápot, ahova ez a szörny túlzás...Az alcímben egyel több a "t".
-
Jöhet , kevés SFX nagy teljesítményű táp van a piacon ,főleg PCIe 5.0 verzióban
Silverstone tápokkal jó tapasztalataim vannak
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 89-91 százalékos hatékonyságra képes megoldást állandó üzemre szánták, és még a floppy csatoló sem hiányzik róla.
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest