Zyxel tűzfalak frissülő szolgáltatáscsomaggal

A Zyxel bemutatta tűzfalainak új firmware-verzióját, a ZyNOS 4.00-t, mellyel ZyWall 5, 35 és 70 típusú készülékei a korábbinál jóval átfogóbb biztonsági szolgáltatásokat képesek nyújtani. A hálózat működőképességét korlátozó és akár a hálózatot, akár a rajta lévő klienseket veszélyeztető tényezők kizárására az új firmware egységesen kezelhető megoldást kínál. A Unified Threat Management (UTM) rendszer nyolc komponensből áll: tűzfalat, VPN-támogatást, sávszélesség-menedzsmentet, terhelésmegosztást, tartalomszűrést, vírusvédelmet, behatolásvédelmet és -megelőzést (intrusion detection and prevention, IDP), továbbá spamvédelmet biztosít.

Hirdetés

A vírusvédelmi rendszert a Kaspersky Lab szállítja, a spamszűrőt az egyik legnagyobb fejlesztő, a MailShell készítette, míg a tartalomszűrő modul a jó nevű Blue Coattól származik. Az IDP a Zyxel saját rendszerének továbbfejlesztett változata. A komplex biztonsági rendszer segítségével a kliensek védelmet élveznek a vírusok, férgek, trójai falovak különböző fajtái, valamint a phising támadások ellen mind klinens-szerver alkalmazások használatakor, mind üzenőszoftverek vagy P2P programok futtatása esetén. A tartalomszűrés nemcsak a biztonságot erősíti, de segítségével beállítható, mekkora sávszélességet vehetnek igénybe egyes alkalmazások, így kiegyensúlyozottabbá lehet tenni a hálózat forgalmát, és összetett házirendeket lehet készíteni.

Minthogy az UTM rendszer a tűzfaltól adott esetben igen nagy számítási kapacitást követel meg, valamennyi valós időben dolgozó komponens bekapcsolásakor a készülék áteresztőképessége jelentősen lecsökkenne. Ennek megelőzéseként a Zyxel piacra dobja a ZyWall Turbo Card bővítményt, melyen egy speciális integrált áramkör (SecuASIC) egészíti ki a tűzfal saját processzorának teljesítményét az antivírus és IDP modul használatakor. A Turbo Card a ZyWall készülékeken található PC Card aljzatba csúsztatható, és 20 Mbps sebességgel dolgozik.

Az új firmware-rel érkező tűzfalak a nevük után illesztett UTM rövidítésről ismerhetők fel, de minthogy a Zyxel alapvetően ingyen kínálja a frissítéseket, meglévő rendszerek tulajdonosai is használhatják a ZyNOS 4.00-t. A fizetős szolgáltatások közül a tartalomszűrőre és a spamszűrőre egyenként kell előfizetni, míg a vírusvédelmi és IDP szolgáltatás az új Turbo Card beszerzésével együtt fizethető elő.

Ha például valaki egy ZyWall 5 tűzfalat vesz, annak a készülékért, a bővítőkártyáért és az utóbb említett négy szolgáltatás egy éves igénybevételéért 706 eurót kell fizetnie. Egy már meglévő ZyWall 5 tűzfal a Turbo Carddal, illetve a vírusvédelmi és IDP rendszer egy éves előfizetésével 400 euróért bővíthető. (Az árak tájékoztató adatok, és országonként eltérőek lehetnek.)


ZyWall 5: kb. 10 felhasználó védelmére;
egy WAN port, négy LAN/DMZ port, 10 IPSec VPN-alagút


ZyWall 35: kb. 30 felhasználó védelmére;
két WAN port, négy LAN/DMZ port, 35 IPSec VPN-alagút


ZyWall 70: kb. 100 felhasználó védelmére;
két WAN port, négy DMZ port, egy LAN port, 100 IPSec VPN-alagút

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés