Asztali processzorokkal újítja fel a ZBOX sorozatot a Zotac

Hirdetés

A Zotac bejelentette, hogy igazán érdekes nettopokkal frissül a népszerű ZBOX sorozat. A vállalat igen merész lépésre szánta el magát, és úgy döntöttek a tervezők, hogy 35 wattos TDP osztályba sorolt asztali processzorokat zsúfolnak a kisméretű házakba. Így születtek meg az ID88 és ID89 jelzésű megoldások, melyek közül az előbbi Intel Core i3-3220T, míg az utóbbi Core i5-3470T processzort tartalmaz. A kétmagos Ivy Bridge kódnevű lapkákban az IGP szerepét egy HD Graphics 2500-as megoldás látja el, míg az 1600 MHz-es DDR3-as rendszermemória maximum 16 GB lehet, ami két SO-DIMM modulon keresztül biztosítható. A gép alapvetően multimédiás feladatokra is befogható, és elérhetők a Quick Sync Video, a WiDi, az InTru 3D és a Clear Video HD szolgáltatások is.

Az új masinák esetében a Zotac sokat dolgozott a hűtés kialakításán, mivel eddig jellemzően maximum 20-30 wattos hőmennyiséget kellett ilyen kis helyen elvezetni. Az asztali LGA1155-ös tokozás bevezetésével ez rögtön 45-55 wattra nőtt, így nyilván olyan aktív hűtést kellett alkalmazni, ami megoldja a feladatot. A gyártó szerint a beépített egység a hőmérséklet függvényében vezérli magát, továbbá az alkalmazott motor igen jó minőségű, így magas fordulatszámon is sokáig működőképes marad. A gépeket egyébként érdemes úgy elhelyezni, hogy még véletlen se nyúljon hozzá senki, mivel a hűtés a lehető legcsendesebb működésre van kalibrálva, így a processzormagok hőmérséklete a 100°C-ot is ostromolhatja. Tekintve, hogy vékony megoldásokról van szó, így nem kizárt, hogy bizonyos feladatok elvégzése mellett rendkívül forró lehet az oldallapjuk. Fontos megjegyezni, hogy az alapértelmezetten beépített LGA1155-ös tokozású processzorok igény esetén lecserélhetők, de semmiképp sem szabad 35 wattnál többet fogyasztó megoldást választani a helyükre.

A VESA75 vagy VESA100 szabványú állványt támogató kijelzők hátuljára felszerelhető újdonságokon két-két darab 3.0-s és 2.0-s USB, valamint egy S/PDIF port lesz, emellett alapfelszereltség a kártyaolvasó, illetve a két darab Gigabit Ethernet, az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s modul. A csomag része még egy távirányító is, illetve a külső tápegység.

A HDMI és DVI kimenettel is rendelkező ZBOX ID88 és ID89 természetesen rendelhető Plus jelzésű kivitelben, ami lényegében annyit jelent, hogy a Zotac gondoskodik a memória és az adattároló beépítéséről is. A vállalat ilyenkor a gépekbe 4 GB DDR3 memóriát helyez egy 500 GB-os percenként 5400 fordulatot teljesítő merevlemez mellé. A Zotac az árazásról még nem beszélt, de a termékek forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés