Nem túl átgondolt a Zotac ZBOX CI540-es néma PC

A Zotac még a Computex előtt mutatta be a ZBOX C sorozatú nano megoldásokat, melyek különlegessége a passzív hűtés. Ez a CI320-as és a CA320-as konfigurációk esetében nem lehet gond, hiszen az Intel Celeron N2930 és a AMD A6-1450 fogyasztása 10 watt alatti, de a CI540 és a CI520 jelzésű konfigurációk számára ugyanannak a bordának több mint kétszeres hőmennyiséget kell elvezetni.

Az első beszámolók alapján a hőmérséklettel nincs is minden rendben, hiszen könnyen felszalad 80°C-ra is. Ezt a processzor kibírja, de annyira egymáson van az összes komponens, hogy a többi hardverrel akár gondok lehetek.


(forrás: 01net)

A stabilitással egyébként semmi gond, de a hűtőborda felső részét műanyag borítja, mely akadályozza az optimális hőelvezetést. A probléma alapját képző matricát ugyan el lehet távolítani, de csak akkor, ha a felhasználó teljesen megbontja a gépet, ami a garancia elvesztését jelenti.

Természetesen a Zotac az egyik oldalon biztosítja a fejleszthetőséghez szükséges bejutást az apró házba, így ide helyezhető az adattároló és a memória, de a bordán lévő matrica eltávolításához a másik oldalról kell eltávolítani négy csavart, melyek azonban le vannak ragasztva.

Információink szerint a hűtőborda borításának eltávolítása a 10-15°C-os csökkentést hozott a működési hőmérsékletben, de amíg ez a garancia elvesztésével jár addig nem ajánlható megoldásról van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés