Hirdetés

Kétslotos Zotac csúcskártya épített vízhűtéshez

A már ismert ArcticStorm termékcsalád bővül egy Ampere architektúrás iterációval.

A Zotac bemutatta legújabb high-end videokártyáját, amit épített vízhűtéses rendszerbe szánt; a NYÁK teljes hosszát lefedő vizesblokkal szerelt GeForce RTX 3090 ArcticStorm emeli kalapját. A VGA 16+4 fázisos VRM-et használ, és rajta van a korábbról már ismert PowerBoost vezérlő chip, ami a hatékony feszültségszabályozásért felel és csökkenti az elektromos zajt.

Hirdetés

[+]

A nikkelezett réz cold plate-tel érkező, mikrocsatornás dizájnú eloxált alumínium blokk természetesen nem csak a GPU-t, hanem a VRAM lapkákat és a VRM-et is hűti, és akril fedőlapját lézerrel gravírozták. A GPU boostjával nem variáltak, az 1695 MHz-es frekvencia egybevág a referenciaértékkel, szóval a tuning száz százalékig a leendő tulaj gondjaira van bízva. A 24 GB-nyi GDDR6X memóriák a 19,5 GHz-es effektív órajelükön ketyegnek és a három DisplayPort 1.4a kimenetet, illetve egy 2.1-es HDMI csatlakozót tartalmazó hátlapi I/O is követi az NVIDIA által lefektetett alapokat.


[+]

A 350 wattos TDP-jű megoldás energiafelvétele (magán a PCI Express sínen kívül) három nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül történik, és a fémből készült backplate-re jutott némi perforáció, hogy a hő ne rekedjen meg alatta. Persze a címezhető, 14 effektet tudó Spectra 2.0-s RGB világítás is kipipálható, és a fedélzeten található háromtűs RGB header segítségével lehetőségünk van egy külső fényszalag szinkronizálására a kártyával.


[+]

A gyártó 301,3 mm hosszúságú újdonságának dobozába csomagoltak megfelelő szereléket a 10 mm belső átmérőjű csövezés támogatásának érdekében, így már csupán az (alap)ár és a hozzáférhetőség kérdésköre felett lüktet egy terebélyes kérdőjel.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés