Zenehallgatás vezetékek nélkül

Már Magyarországon is kapható a Takion vezeték nélküli fejhallgatója. A WLHP-2010 jelű termék digitális jelátvitelt valósít meg a 2,4 GHz-es szabad hullámsávon; az alkalmazott sávszélesség elegendő ahhoz, hogy a hangot 16 bites, 48 kHz mintavételi frekvenciájú analóg-digitális kódolás után tömörítetlenül, azaz veszteségmentesen továbbítsa az éterben.

Hirdetés

A lítium-polimer akkumulátor által táplált fejhallgató és az adóegység szabad téren mintegy 80–100 méteres távolságot tud áthidalni, de épületekben (függően a falak szerkezetétől, anyagától) is megmaradhat jó 20–30 méter. A vastag szivacspárnákkal bélelt, 300 grammot nyomó fejhallgatót egy pánt segítségével egyszerűen a kívánt méretre lehet állítani. Működéséről egy kék LED ad tájékoztatást, van rajta hangerőszabályzó, vételi zavar esetén pedig egy további gombbal lehet választani a rendelkezésre álló négy csatorna közül.

Az adóegység mindössze 90 x 74 x 28 mm méretű, és sztereó analóg bemenettel rendelkezik, melynek révén hifi berendezéshez, PC-hez, médialejátszóhoz, tévéhez vagy más készülékhez is minden további nélkül csatlakoztatható. Az adó és a fejhallgató néhány másodperc alatt automatikusan megtalálja egymást (egy adóhoz több fejhallgató is rendelhető), audiojel hiánya esetén viszont 10 perc után energiatakarékos állapotba váltanak. A fejhallgató egy töltéssel 4,5–5 óra üzemidőt garantál. A rendszer a gyári adatlap szerint 20–20 000 hertz frekvenciájú hangok visszaadására képes.

A Takion WLHP-2010 kiskereskedelmi ára 23 900 forint, ebben benne van egy hálózati adapter, illetve töltő, egy audiokábel, egy 6,3/3,5 mm-es jack átalakító és a magyar nyelvű kezelési útmutató is.

Előzmények

Hirdetés