Hirdetés

2019. február 22., péntek

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Olyan lapban lett rekorder egy Coffee Lake, amiben nem is működhetne

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

De működött, ráadásul világrekordot ért el a SuperPi alatt is.

Hirdetés

Az Intel az elmúlt év őszén mutatta be a Coffee Lake processzorgenerációt, amelynek a csúcsmodellje máig a Core i7-8700K jelzésű megoldás. Egy kiválasztott példányt nemrég egy Dancop becenéven ismert német tuningos vett kezelésbe, méghozzá olyan formában, ahogy nem is működhetne, az alaplap ugyanis egy ASUS ROG Maximus IX Apex volt. Utóbbin Z270-es vezérlő dolgozik, amire nem készült hivatalos támogatás, noha módosított BIOS-szal sikerült elérni, hogy bekapcsoljon a rendszer. A működés nem annyira meglepő, hiszen korábban maga az ASUS szóvivője nyilatkozta, hogy akár működhetne is a Coffee Lake a Z270-es alaplapokban, de az Intel megakadályozta a kompatibilitást.


(forrás: HWBOT) [+]

Az extrém tuning szempontjából tehát nagyon érdekes párosítás született meg, és kifejezetten meglepő, hogy sikerült 7 GHz fölé tuszkolni a magórajelet, még akkor is, ha ehhez le kellett tiltani három magot, illetve magát a Hyper-Threadinget. A rendszermemória alapját két darab 8 GB-os G.Skill Trident Z modul adta, ami effektíve 4 GHz-en működött, viszonylag alacsony CL12-es időzítéssel, a hűtéséről pedig folyékony nitrogén gondoskodott.


(forrás: HWBOT) [+]

A 7344,53 MHz-en járó Core i7-8700K 1,984 V-on üzemelt, természetesen folyékony nitrogénnel kezelve. A 32M-es SuperPi teszt hibátlanul lefutott, és ez alapján a rendszer viszonylag stabilnak lett minősítve, ráadásul a világrekordot is megdöntötte.

Az eredmény magáért beszél, az extrém tuning eleve egy nehéz műfaj, hivatalosan nem is támogatott alaplappal pedig aztán végképp.

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.