XGameStation: játékkonzol barkácsolóknak

Hirdetés

Az XGameStation (XGS) nevű konzol dizájnja leginkább a C64-re és az Atari-800-ra emlékeztet és minden lehetséges információt tartalmaz a programozáshoz és a hardvereszközök "buherálásához". A termék egyetlen integrált alaplapból áll, amelyet egy levehető akrilüveg véd. A processzor egy 25 MHz-es, 16-bites architektúrájú Motorola 68HCS12. Ezt egy külön kiegészítőfoglalat felszerelése után leválthatjuk egy szintén 16-bites 65816-os CPU-ra.


Forrás: www.golem.de

A beépített grafikus egység FPGA-tokozású és rendkívül hasonlít a Commodore 64, az Atari 800 és az Apple II esetében alkalmazott integrált grafikus megoldásokra. A hangok visszaadásáról ás megszólaltatásáról egy FM hangszintetizátor és egy digitális zenei csatorna szolgál. A tv-kimeneten keresztül NTSC- és PAL-szabványú készülékekre csatlakozhatunk. Extraként említhető a PlayStation II DualShock Controller nevű játékvezérlőjével való kompatibilitás. Nem maradhatott le a soros port és egy különleges többcélú bővítőhely sem.

A szoftvereket a beépített, újraprogramozható 64 KB-os memóriamodulból futtathatjuk. A fejlesztéshez használhatunk egy hagyományos PC-t is C/C++ fejlesztőeszközökkel. Az XGS támogatja a Basic nyelvet is; a fejlesztők gondoltak egy Linux változat kifejlesztésére is. Az XGS december 12-étől lesz kapható, a fejlesztői csomag és a konzol együttes ára 100 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés