XC Cube olcsó inteles rendszerekhez

Hirdetés

A jelek szerint az AOpen még most is lát fantáziát a Socket 478 processzorfoglalattal felszerelt rendszerekben, mert annak ellenére, hogy a kompatibilis processzorokhoz egyre nehezebb hozzájutni, olyan barebone konfigurációt dobott piacra, melynek alaplapjára az Intel jó öreg 478 tűs rendszerével kompatibilis foglalat került.


XC Cube Silver: nem aranyárban mérik

Az AOpen XC Cube EZ661L Silver típusjelzést kapott rendszer lelkét a SiS 661FX északi hídja képezi, az I/O funkciók ellátásáért pedig a szintén SiS-gyártmány 964L déli híd felel. Ennek megfelelően a gép Northwood, illetve Prescott magra épülő Pentium 4 és Celeron processzorokat fogad, és maximum 2 GB memóriával, illetve egy AGP 8x és egy PCI kártyával bővíthető. Az ezüst színű, mindössze 200 x 320 x 185 milliméteres befoglaló méretekkel rendelkező házba két Ultra/ATA 133-as egység is bezsúfolható, illetve a ház elején és hátulján kapott helyet a négy USB 2.0 kapu, a három Firewire port, illetve a hang- és hálózati vezérlő kivezetése.

Az olcsó, integrált lapkakészletnek köszönhetően az AOpennek sikerült barátságos árat párosítania új barebone-jához, így az XC Cube EZ661L kereskedőtől függően körülbelül 30-40 000 forintos árszinten kerülhet forgalomba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés