Megérkezett a Dolby Vision az új Xbox generációra

Az új frissítéssel bárki aktiválhatja a szolgáltatást, persze csak akkor, ha kompatibilis kijelzővel rendelkezik.

Még a tavasz végén számoltunk be arról, hogy közelít a Dolby Vision az új Xbox generációra, amely képesség most meg is érkezett egy frissítés keretében. Ennek köszönhetően az Xbox Series S és X konzolokon a HDR-t már nem csupán a HDR10, hanem a Dolby Vision szabványon keresztül is lehet működtetni.

Ehhez nyilván szükség van egy Dolby Visiont támogató tévére, továbbá a szóban forgó funkciót direkten támogatnia kell az adott alkalmazásnak, illetve játéknak. A Microsoft szerint utóbbi szempontból száznál is több olyan címmel lehet számolni, amely biztosítja a Dolby Visiont, az egyik ilyen például a fentebb látható, szimulált prezentációhoz használt Gears 5, de a készülő Halo Infinite is opció lesz.

Fontos figyelembe venni, hogy egyelőre nem minden tévé esetében tökéletes a rendszer felismerése, így automatikusan nem biztos, hogy aktiválódik a funkció, de a konzol videomódra vonatkozó beállításainál bármikor be lehet kapcsolni manuálisan, ha a kijelző képes fogadni ezt a fajta formátumot. Később már opció lehet az automatizált aktiválás, ugyanis a Microsoft dolgozik azon a gyártókkal, hogy a tévékhez készüljenek olyan új firmware-ek, amely által már nem kell a felhasználóknak manuális paraméterezést végezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés