Hamarosan egérrel és billentyűzettel is játszhatunk a felhős Xboxokon

A fejlesztőcég emellett a késleltetést is csökkentené, így egyre inkább elsődleges játékplatform lehet a szolgáltatásból.

Hirdetés

Még tavasszal, a Microsoft Flight Simulator fejlesztőinek kérdezz-felelek műsorából derült ki, hogy nagy eséllyel még a nyáron megérkezik az egér és billentyűzet támogatása az Xbox Cloud Gaming szolgáltatásba, a Microsoft fejlesztőknek szóló anyagában pedig most végre hivatalosan is megerősítésre került a fenti tény.


(forrás: YouTube) [+]

A PC-s perifériák támogatásával egyértelműen a PC-s felhasználók számára kedveznek, hiszen így már meglévő beviteli eszközeikkel, kontroller elővétele nélkül játszhatnak, fontos azonban megjegyezni, hogy a funkció csak azon játékok esetében lesz elérhető, amelyek egyébként Xbox konzolon is támogatják az egeret és billentyűzetet, először tehát ebből a szempontból kell felkészíteniük játékaikat a fejlesztőknek. A Microsofttól abba az irányba is várhatóak fejlesztések, hogy a játék jobban passzoljon az adott eszköz felbontásához és képarányához, továbbá a felhasználói felület mérete is változtatható lesz annak érdekében, hogy a mobilos játékosoknak se kelljen távcsövet felvennie egy-egy átvezető feliratainak, vagy a kezelőfelület elemeinek elolvasásához.


(forrás: YouTube) [+]

A fent felsoroltak mellett a cég felhívja a fejlesztők figyelmét a Direct Capture technológiára, amelynek segítségével jelentősen, akár 72 ezredmásodperccel is csökkenthető a játék közben tapasztalható késleltetés, amit úgy sikerült elérni, hogy a szolgáltatáshoz használt Xbox konzolok képét optimálisan küldik ki a szerverek a felhasználók felé. A játékok nagy része egyébként automatikusan támogatni fogja az új funkciót, legfeljebb néhány, megjelenítéssel kapcsolatos módosítást kell elvégeznie a játékok fejlesztőinek. Ezen túlmenően a Microsoft egy dedikált toolkitet tesz majd elérhetővé a közeljövőben, amivel ellenőrizni lehet egy adott cím esetében, hogy az kompatibilis-e a Direct Capture-rel, ha pedig nem, akkor azon gyorsan lehet változtatni.

A fentiek a cég munkatársának elmondásában, részletesebben is meghallgathatóak a fenti videóban, akiket pedig érdekel a teljes, elsősorban fejlesztőknek szóló konferencia, azoknak az Xfest for Everyone 2022 névre hallgató lejátszási lista átböngészését ajánljuk.

Előzmények

Hirdetés