Windows blog: itt az első termék a Microsoft kék (Blue) hullámából

Tegnap kezdődött Madridban a Microsoft TechEd Europe 2013 rendezvénye, melynek első nagy bejelentése a Windows Server 2012 R2 Preview változata volt. A vállalati célokra szánt, még a korábbinál is jobban a felhő és virtualizáció felé forduló operációs rendszer az első tagja a Windows új, pörgősebb operáció rendszer frissítési programjának, melyet Blue kódnév alatt ismertünk meg. Magyar idő szerint kora este kezdődik a Microsoft Bulid konferenciája San Franciscoban, ahol a Windows 8.1 bemutató változata folytatja a sort.

Már a szerveres Windows alapján tippelni lehet a legvitatottabb részletekre, nevezetesen a Start gomb visszahozására és a Start felület jellegére. Egy .NET fejlesztő, Robert McLaws Twitter bejegyzéseiben mutatott pár árulkodó képernyőmentést. Úgy tűnik, visszakerül az asztalra a Start gomb, de a Windows Server 2012 R2 bemutatójában látható megvalósítás alig különbözik attól, amit eddig is elérhettünk a Windows 8-ban, a Windows + X billentyűkombinációval, csak a kikapcsolás lehetősége új.

Start gomb a Windows Server 2012 R2 Preview asztalán Start gomb a Windows Server 2012 R2 Preview asztalán
Start gomb a Windows Server 2012 R2 Preview asztalán [+]

Jobbak a kilátások a közvetlenül az asztalra való bejelentkezéssel kapcsolatban. Ezt a lehetőséget megkapta a Server 2012 R2 Preview egy bepipálható kapcsoló formájában.

Ki kell emelni, hogy itt még csak bemutató változatokról van szó, a végleges Windows Server az idei év végén vagy jövő év elején lesz elérhető. A Windows 8.1 várhatóan ma este érkező (Windows Áruházból ingyen letölthető), ismét csak bemutató változatánál különbözhetnek ezek a részletek. Kíváncsian várjuk mennyire.

Egyből az asztalon kezdhetünk majd
Egyből az asztalon kezdhetünk majd

Azóta történt

Előzmények