A Windows 10 digitális asszisztense, Cortana a játékokban is használható lehet

A Windows 10 egyik legnagyobb érdekességének talán Cortana nevezhető, aki egy digitális személyi asszisztensként dolgozik. A rendszerről már több részletet is lehetett olvasni, de úgy tudjuk, hogy a Microsoft Cortanára egy mindenes segédként gondol, és készítenek egy olyan fejlesztőkörnyezetet, amellyel a személyi asszisztens a játékokban is használható lesz. Erre vonatkozóan a direkt támogatást persze a fejlesztőknek kell beépíteni, de a lehetőség adott, és segítségével Cortana az adott játékon belül is elláthatná a segítő szerepét.

Információink szerint a működés nagyrészt testre szabható az adott fejlesztő részéről, így az adott játéknak megfelelő segítőt lehet formálni Cortanából. Persze ez nem csak a játékokban fog működni, de első körben ez kapja majd a legnagyobb figyelmet.

Az erre épülő koncepció egyébként lehet egészen mély alapokra épített, így akár az is lehetséges, hogy a játékos a nem játékos karakterekhez (NPC) beszéljen. Az erre vonatkozó interakciókat persze le kell kezelni, de azt, hogy ezt végül melyik stúdió hogyan használja, az már az adott programtól függ.

Információink szerint a szolgáltatás minden olyan alkalmazásban használható, amely az univerzális Windows áruház igényeinek megfelel. A Microsoft magáról a lehetőségről bővebben állítólag augusztusban beszél.

Előzmények

Hirdetés