A Western Digital tulajdonába kerül az sTec

A Western Digital újabb felvásárlással operál, mivel a korábban bekebelezett Hitachi GST-t hamarosan kiegészíti az sTec néven ismert cég is. Az üzlet viszonylag bonyolult, mivel a felvásárlást tulajdonképpen a Hitachi GST részleg hajtja végre 340 millió dollár értékben.

Hirdetés

Ez egy koncepció a Hitachi GST-t birtokló Western Digital esetében, mivel a korábban felvásárolt cégnek vannak vállalati piacra szánt SSD-i, és az sTec is ezen a területen ismert, így üzletileg valóban ezt a két részleget kell összeolvasztani, így zavartalanul működhetnek tovább a Western Digital tulajdonaként.

Az sTec egyébként 100-nál is több szabadalmat birtokol az SSD-k szempontjából, és nagyjából 900-an dolgoznak a cégnél. A szabadalmak teljes egészében a Western Digitalhoz kerülnek, és várhatóan a munkaerőre is igényt tart majd a gyártó.

Az sTec technológiái csak később épülhetnek be a teljesen gyári termékekbe, de a Western Digital korábban már közölte, hogy nagyon is érdekelt a vállalati SSD-k piacán, és ez a felvásárlás is megerősíti, hogy a cég komolyan gondolja a szegmens kiszolgálását.

Előzmények

Hirdetés