A WD MyBook Thunderbolt Duo akár 700 MB/s-os adatátvitelre is képes

A Thunderbolt villámgyors adatkapcsolat egyelőre szinte csak Apple termékekben teljesít szolgálatot, de a következő generációs Intel Core processzorok, az Ivy Bridge nyár körüli indulásával bizonyára nagyobb löketet kap az új periféria elterjedése, például az Acer Aspire S5 Ultrabook esetében beszámoltunk már róla, hogy Thunderbolt aljzattal is felvértezik. A Western Digital az éppen most zajló Macworld 2012 keretein belül mutatta be MyBook sorozatának legújabb tagjait, a Thunderbolt Duo sorozatot, mely külső merevlemezek akár professzionális videó vágási munkakörnyezetben is megállják a helyüket. A gyártó állítása szerint például egy átlagos hosszúságú HD film átvitele nem igényel 30 másodpercnél több időt.

A Duo jelző használata nem véletlen a termék megnevezésében, ugyanis két Thunderbolt perifériával rendelkezik, melyek egyenként 10Gbps-os elméleti átviteli sebességgel rendelkeznek és lehetővé teszik több eszköz sorba kapcsolását (maximum négyet). A 4 (2 x 2) és 6 (2 x 3) TB-os modellek már magukban is szép teljesítményre képesek, de igazán falkában villantják meg a Thunderboltban lappangó potenciált. A Macworld 2012-n például egy olyan összeállítással „ijesztgették” a látogatókat, melyben négy darab 6 TB-os egység közösen alkotott egy RAID 0 tömböt, vagyis a gépen egyetlen meghajtóként szerepeltek.


(forrás: engadget.com) [+]

A fent vázolt konfigurációtól a szemtanúk szerint az 500 MB/s-os írási és 700 MB/s-os olvasási érték sem volt ritka, vagyis valóban tisztességes teljesítményt nyújtanak csapatba verbuválva. A keretben lévő merevlemezek egyébként igény esetén pillanatok alatt kicserélhetők hiba vagy kapacitás bővítési igény esetén. A Western Digital MyBook Thunderbolt Duo 4 és 6 TB-os modellje még az első negyedévben a boltok polcaira kerül, a gyártó pontos vételár helyett egyelőre csak annyit közölt, hogy „agresszív” árazásra készülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés