A Vuzix már a nyáron bemutatná az M100-as okosszemüveget

A Vuzix az idei CES alkalmával bemutatta az M100-as okosszemüveget, amiről mindenkinek a Google Project Glass ugrott be. Ha a fejlesztéseket nagy vonalakban nézzük, akkor ez nem véletlen, hiszen rendkívül hasonlítanak egymásra, de a vállalat vezetője elmondta, hogy valójában nem szeretné erőltetni ezt az összehasonlítást, mivel még senkinek sincs fogalma arról, hogy a Google megoldása konkrétan mire lesz képes. A média azonban a szenzációra hajt, így a Vuzix azonnal a figyelem középpontjába került azzal, hogy a cég már a nyáron piacra dobná az M100-as terméket, amivel a debütálás szempontjából megelőzné a keresőóriást.

A Vuzix természetesen a saját termékére koncentrál, így elmondták, hogy alapvetően egy kiegészítőnek szánják az androidos okostelefonok, illetve tabletek mellé. A rendszer a kapcsolatot Bluetooth összeköttetésen keresztül tartaná fent, így az adott mobil eszközzel a teljes munkamenet szinkronizálva lenne. Ennek megfelelően, ami történik az okostelefonon vagy tableten, az megjelenik az M100-as okosszemüveg szem elé helyezett kijelzőjén. Természetesen a hívások is szinkronizálhatók, így headsetként is funkcionál, illetve az elején egy HD kamera is található, mely azonnal képes továbbítani az általunk látott képet egy videohíváson keresztül.


(forrás: Tested)

A Vuzix M100 egyébként önmagában is üzemképes, mivel a fül előtti kis modulban egy Texas Instruments által fejlesztett OMAP platform kapott helyet, és a Wi-Fi és GPS modullal is rendelkező termék Android operációs rendszert futtat. Ennek megfelelően önállóan is kapcsolódhat az internetre, vagy elindíthat bármilyen androidos alkalmazást, illetve szolgáltatást. Egyedül a vezérlés formája kérdéses, mivel a szem előtti apró kijelzőt nehéz lenne tapizni, de ha sikerülne is kivitelezni, akkor sem érzékeny a felület az érintésre. Valószínű, hogy a Vuzix pont ezért gondol az M100-ra egy kiegészítőként, hiszen alapvető funkciókat el tud látni a termék, de a vezérléshez mindenképp szükség van egy androidos mobil masina segítségére.

A Vuzix M100 üzemideje egyelőre kérdéses, mivel még tesztelés alatt van a termék, de átlagos terhelés mellett állítólag órákig fog működni. Az újdonság egyébként 500 dollár alatti árcédulát kap.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vuzix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés