Volari 8300 videokártya az XGI-től

Hirdetés

A Computex kiállítás alkalmából az XGI új videokártyát jelentett be. A Volari 8300 DirectX 9.0 (Shader Model 2.0) szabványt támogató grafikus processzora 64 bites memóriavezérlővel rendelkezik. Az NVIDIA TurboCache, illetve az ATI HyperMemory eljárásához hasonlóan az XGI is kifejlesztette a rendszermemóriából történő dinamikus helyfoglalást szolgáló technológiáját – az eXtreme Cache számára a relatíve gyors adatátvitelt a PCI Express interfész teszi lehetővé.

A Volari 8300 pontos specifikációit a gyártó egyelőre nem tette közzé, ám minden bizonnyal egy XG47 grafikus chip dolgozik rajta, amely 130 nm-es csíkszélességű technológiával készül, két shader egységgel és négy pixelfutószalaggal bír. A kevésbé játékokhoz, mint inkább multimédiás gépekbe szánt videokártyát a videojelek megfelelő feldolgozásához szükséges funkciókkal is ellátták: ezek közé tartozik a 3:2-es pull-down, a mozgáskompenzáció és a hardveres de-interlacing.

A kártya DVI és D-Sub, valamint HDTV-t is (max. 1080i vagy 720p felbontásig) támogató tévékimenettel rendelkezik. Asztali PC-kbe való változatát hamarosan notebookokba építhető MXM I formátumú modulok fogják követni. A GPU kis energiaigénye lehetővé teszi passzív hűtésű kártyák, illetve modulok alkalmazását is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XGI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés