Vízhűtéssel is befutott a kis méretű Zotac GTX 1080 Ti Mini

Az ArcticStorm változat érkezése borítékolható volt.

A Zotac már a Computexen mutogatta az első legyártott darabokat a GeForce GTX 1080 Ti rövid NYÁK-ra épített kiadásából, amiből a hagyományos, léghűtéses változat már a hazai piacon is elérhető a nyár óta, de az ArcticStormnak becézett vízhűtéses Mini kiadás megjelenésének nyoma sem volt, egészen eddig. A gyártó ennek elérhetőségét is bejelentette a minap.


[+]

Érthető módon a NYÁK-on nem változtattak semmit (tehát maradt a 211 milliméter hossz is), és a technikai paramétereket sem csavargatták. A mag és boost órajel maradt tehát 1506/1620 MHz, ami a Founders Edition kártyákhoz képest tuningnak számít, és megegyezik a normál méretű GTX 1080 Ti ArcticStorm órajelével, de nem éri el az AMP! Edition szintjét. A 11 GB GDDR5 11 GHz-es órajelét viszont továbbra is érintetlenül hagyták, de a további tuningnak nyilván nem lesz akadálya, noha a nagyobb kiadáshoz képest biztosan megnyirbálták a tápellátást (a TDP-je 20 wattal alacsonyabb ennek a kiadásnak). Ezen a ponton említenénk meg, hogy az extra tápellátást két darab 8 tűs PCIe kiegészítő tápcsatlakozó biztosítja.


[+]

Sajnos a Zotac nem élt a lehetőséggel, hogy minden tekintetben apró legyen a kártya, a dupla magas hátfalat a DVI csatlakozó miatt ugyanis meghagyták. Pedig a nikkelezett, mikrocsatornás, akrilfedeles, fehér LED-ekkel, megvilágított, G1/4-es csőcsatlakozásokkal ellátott réz vízhűtő blokk engedné, hogy az ArcticStorm egy PCIe foglalatnyi helyet foglaljon el mindössze. Ráadásul egy HDMI 2.0b és három DisplayPort 1.4 áll rendelkezésre, tehát kimenetből lenne elegendő enélkül is.


[+]

A Zotac hivatalos árat nem közölt, de minden bizonnyal valamivel többe fog kerülni, mint a hagyományos, léghűtéssel szerelt testvére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés