Vízhűtéses RX 5700 XT a PowerColor és az EKWB műhelyéből

A gyártó saját Facebook oldalán promózott Liquid Devil kártya szlovén gyártású vízhűtéssel a fedélzetén érkezik, várhatóan a mai napon.

A hivatalos bemutatóval egy időben megjelent AMD Radeon RX 5700 XT tesztünkben már említettük, hogy alig várjuk a külsős gyártók saját hűtési megoldásaival szerelt változatokat, a PowerColor Facebook oldalán közzétett kép tanúsága szerint pedig megérte a várakozás.


(forrás: PowerColor USA Facebook oldal) [+]

A szerényen csak a világ leggyorsabb Navija hashtaggel ellátott kép a leírás szerint a mai napon bemutatkozó RX 5700 XT Liquid Devil modellt mutatja teljes valójában, melyről egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy hűtéséről az EK Water Blocks csapata által szállított vizes blokk gondoskodik.


(forrás: Tech of Tomorrow YouTube csatorna) [+]

Ugyan a részletes specifikációk hivatalosan még nem ismertek, a Tech of Tomorrow YouTube csatorna már kapott egy tesztpéldányt az újdonságból, az általuk publikált videón pedig jól látszik, hogy a dobozban piros, sárga és kék színű hűtőfolyadékot is találunk, melyekkel a részben átlátszó fedlapnak is köszönhetően könnyedén gépünk belteréhez passzoló színvilágba öltöztethetjük a kártyát.

A képeken felfedezhetünk még egy Dual BIOS-hoz tartozó kapcsolót is, ebből kiindulva pedig előre el is könyvelhetjük, hogy a Liquid Devil kapni fog gyári tuningot is, de hogy ez pontosan milyen mértékű órajel emelkedést takar, azt csak a hivatalos bemutató után tudjuk meg.

A hivatalos termékfotó
A hivatalos termékfotó [+]

Frissítés: Időközben a kártya hivatalos termékoldalt is kapott, melynek tartalmából kiderül, hogy a referenciamodell 1905 MHz-es boost órajelét a PowerColor verziója esetében sikerült 2070 MHz-re feltornászni, míg a 8 gigabájtnyi GDDR6 memória sávszélessége a szokásos módon 14 Gbps. Az újdonság a jövő hét folyamán kerül a virtuális boltok polcaira 599 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés