Hirdetés

Vízhűtés a Hitachi laptopban

Hirdetés

Az új eszköz sorozatgyártását még az idén elkezdik. A "Silent Laptop PC" nevű számítógép a kijelző hátoldalát használja fel a hűtőanyag tárolására. A notebook padlójára integrált pumpa nyomja a hűtővizet a vékony csövekben (tömlőkben) a processzorhoz. Innen a folyadékot a kijelzőhöz vezetik vissza, ahol megtalálható a hőcserélő és a kijelző hátuljában van egy "nagy" hűtőtartály is.


Forrás: WCM.At

Hogy az LCD-panel szenzibilis feszültségtartományát megvédjék, a Hitachi a "Plastic Safety Partion Concept" nevű eljárást hozta be a fejlesztésbe. Ez egy plasztikrétegből álló, közvetlenül az LCD-panel mögött található megoldás, mely izolálja a hűtőfolyadékkal töltött csöveket. A hűtési megoldásnak köszönhetően 30 dB(A) alatt van a zajkibocsátás, a hűtőrendszert a 30 Watt teljesítmény feletti processzorokhoz fejlesztették ki. A Hitachi 5 éves karbantartási-garanciális időt vállal a termékre. Az IDF-n bemutatott tesztgép lelke egy 2,4 GHz-es Pentium-M processzor volt, amely egy 512 MB DDR-RAM és egy 64 MB-os DDR-RAM-os Radeon 9000 Mobility videókártya társaságában ketyegett.

Frissítés: előzményként belinkelt, "Vízhűtéses számítógép a Hitachitól" című hírünket is frissítettük egy fotóval, érdemes megnézni!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés