Hirdetés

Vizet vezet a GeForce 8800 hűtőjébe a Cooler Master

Hirdetés

Hydra 8800 néven dobta piacra GeForce 8800 GTX és Ultra videokártyákhoz fejlesztett hibrid hűtési megoldását a Cooler Master. A vállalat ígérete szerint az új hűtési alkalmatosság a referencia szerint készült kártyákon lévő, ventilátorral kombinált robusztus bordázatnál hatékonyabb (és halkabb) hőelvezetést nyújt, mivel a léghűtést a Hydra 8800-nál folyadékhűtéses rendszer egészíti ki.

A Hydra 8800 nemcsak grafikus processzort, hanem a memóriákat és a tápáramkör forrósodásra hajlamos alkatrészeit egyaránt képes üzemi hőmérsékleten tartani, akár extrém körülmények közt is, mely alatt nyilvánvalóan a tuningot érti a hűtési specialista. A Cooler Master szerint az újdonság a GeForce 8800 család legnagyobb teljesítményű tagjaira problémamentesen felszerelhető, a folyadékhűtéses rendszer becsatlakozói pedig az összes elterjedt csőátmérővel kompatibilisek, valamint 360 fokban elforgathatók a könnyebb installálást elősegítendő.

A Cooler Master hibrid hűtője egy réz központi blokkot tartalmaz, melytől három hőcső vezeti el a felgyülemlett hőt a bordázatnak. Az egyedi díszítésű szerkezet egy maximum 1800 fordulat/percen járó, siklócsapágyas motorral ellátott ventilátort tartalmaz, mely minimális légmozgást biztosít szinte teljesen hangtalanul (a gyártó 19 dB(A) zajszintet állapít meg rá).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés