Hirdetés

Visszavonulás helyett támadásba lendül a BenQ LCD-üzletága

Amikor a hét elején nyilvánosságra került, hogy a BenQ eladja a számítógépekbe építhető optikai egységeket gyártó és fejlesztő részlegét a tajvani Lite-On IT-nek, több pletyka és spekuláció kelt szárnyra a vállalat több divíziójának sorsát illetően. Egyes források szinte biztosra tudni vélték, hogy a tajvani vállalat a mobiltelefon üzletágat leszámítva gyakorlatilag mindegyik részlegét eladná vagy leépítené, elsősorban az ezektől származó alacsony profittal indokolva döntését. A híresztelések egy részét ma cáfolta a vállalat vezetése.

Többek között arról is szóltak hírek az elmúlt napokban, hogy a BenQ-nál fontolgatják az amúgy világviszonylatban élvonalbeli forgalmat bonyolító LCD-üzletág eladását is, ezt az értesülést azonban Sheaffer Lee, a vállalat elnöke ma hivatalosan cáfolta. Lee nyilatkozatában rámutatott, hogy a BenQ portfóliójának továbbra is fontos, szilárd pilléreit képezik a kijelzők, melyek a cég árbevételének jelenleg mintegy 50 százalékát biztosítják.

A vállalat a tavaly elért eredmények fényében ambiciózus tervekkel indult az idei esztendőnek; a BenQ 2006-ban másfélszer annyi kijelzőt kíván értékesíteni, mint tavaly. Amennyiben sikerül elérniük a kitűzött célt, évi 15 milliós eladott darabszámmal a világ második legnagyobb TFT-szállítójává válhatnak, a harmadik helyre taszítva ezzel a koreai Samsungot. A BenQ vezetői szerint erre amúgy minden esélyük megvan, márciusban máris rekord mennyiségű, mintegy 1,2 millió BenQ TFT talált gazdára, ami az előző évhez képest 60 százalékos növekedést jelent. A cég forgalmát mindazonáltal fellendítheti a BenQ csoporthoz tartozó AU Optronics és a Quanta Display Inc. minap bejelentett egybeolvadása is – áll a kínai Economic Daily News beszámolójában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés