Visszahívják a GoPro Karma drónokat

Az amerikai cég első próbálkozása a quadcopterek piacán hatalmas kudarc, így nehéz lesz megszorítani a piacvezetőt.

Adott esetben áramellátási gondok merülhetnek fel a GoPro Karma drónjával, ezért a vállalat kedden bejelentette, hogy visszahívja az eladott darabokat. Az akciókameráiról ismert GoPro október 23-án dobta piacra első quadcopterét, azóta mintegy 2500 darabot adtak el a 800 dolláros szerkezetből.

Hirdetés

A közlemény szerint mindeddig nem érkezett információ arról, hogy bárki megsérült volna, vagy akár csak anyagi kárt okozott volna a jelenség. Ennek ellenére akár a gyártóhoz, akár a kereskedőhöz viszik vissza Karmáikat a vásárlók, teljes visszatérítést kapnak.

A múlt heti negyedéves gazdasági jelentést követő sajtótájékoztatón már felmerült, hogy nincs minden rendben a drónokkal, de akkor még nem említettek visszahívást. A tegnapi közlemény Nick Woodman vezérigazgatóra hivatkozva azt írja, hogy a hatóságokkal együttműködve igyekeznek megoldani a problémát, és addig is igyekeznek mindenkinek a lehető legegyszerűbbé tenni a pénzvisszafizetést vagy a csereregisztrációt, ameddig sikerül kijavítaniuk a hibát.

Az incidens nem sokat segít a vállalatnak, amelyik azt tervezte, hogy megszorongatja a piacvezető DJI dróngyártót is. A harmadik negyedév ráadásul siralmas eredményeket hozott, az eladások 40 százalékkal csökkentek, az egy évvel korábban még 400 millió dolláros forgalmat produkáló GoPro a frissen lezárt negyedévben 240,5 milliót ért el. Gyártástechnológiai problémák sem csak a Karmával kapcsolatban akadtak, a Hero 5 kamerákkal szintén voltak gondok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények