Az új koronavírus keresztbe tett az IFA amerikai terjeszkedésének

Lefújták a CE Week nevű New York-i kiállítást is a járvány miatt.

Az új koronavírus-járvány miatt már eddig is jó pár technológiai eseményt lefújtak, vagy elhalasztottak. Erre a sorsra jutott az MWC, a High End Münich, és a Computex is, hogy csak néhány példát említsünk.


[+]

Most kiderült, hogy ez vár a CE Week nevű New York-i szakkiállításra is, amelyre idén, június 10-én és 11-én került volna sor a Jacob K. Javits Convention Centerben. A CE Week a berlini IFA egyik szatellit rendezvénye, és a megrendezésért felelős Messe Berlin azért hozta létre, hasonlóan a CE China-hoz, hogy így nyisson kaput az európai vállalatoknak a távoli piacokon. Emellett persze az is a szemük előbb lebegett, hogy így tegyék még vonzóbbá az anyakiállítást a multinacionális, több kontinensen is aktív konszernnek számára.

De a Messe Berlin bejelentette, hogy 2020-ban nem kerül sor az eseményre, az új koronavírus-járvány miatt. Globálisan sem túl szívderítő a helyzet, de a Nagy Almában különösen nagy baj van, hiszen már több tízezren kapták el a betegséget, és messze még a tetőzés. Szóval teljesen érthető a Messe Berlin döntése, és csak remélni lehet, hogy az IFA 2020 expóra már vége lesz a járványnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés