Hirdetés

Virtuális termékmegjelenítéssel próbálkoznak az amerikai streamszolgáltatók

Az Amazon és a Peacock olyan technológiák elterjedésén ügyködik, amelyek segítségével a reklámozott termékek utólag is elhelyezhetők lesznek.

A termékmegjelenítés talán a tévés és mozis piac egyik legrégebbi reklámozási módja, a szakik már az 1980-as években (tehát bőven a felugró reklámok korszaka előtt) rájöttek, hogy sok pénzhez juthatnak azzal, ha filmek vagy sorozatok esetében eladásra kínálnak néhány másodpercnyi megjelenést nagy cégek termékei számára.

A módszer biztosan működőképes, különben nem alkalmaznák ennyiszer (a Sortlist elemzéséből például kiderül, hogy egy filmben átlagosan 12,61-szer találkozhatunk termékmegjelenítéssel), de az is tény, hogy ez a fajta reklámozás legjobban az adott film vagy sorozat megjelenésekor a leghatékonyabb. Előfordulhat ugyanis, hogy néhány évvel az első sugárzás után az adott termék már nem is létezik, sőt, egy okostelefon esetében lehet, hogy már a forgatás és a premier közti időszakban is kimehet a divatból a készülék, ahogy az történt a Nokia és a 2021-es James Bond film esetében.


(forrás: AdAge) [+]

Az Amazon és a Peacock nagyon hasonló megoldásokat demózott a fenti probléma megoldására, lényegük pedig az, hogy a termékmegjelenítés vagy egyéb, okosan elhelyezett reklám (például egy hirdetőtáblán, vagy a háttérben működő tévé képernyőjén) nem a forgatáskor, hanem csak az utómunka során kerül a helyére. Az Amazon konkrétan M&M’s csokikat helyezett el a Prime Videón futó Bosch: Legacy sorozatban, míg a Peacock inkább a jelenetekben feltűnő hirdetőtáblák utólagos változtatásával tartaná naprakészen a hirdetéseket.


(forrás: TechCrunch) [+]

Hogy őszinték legyünk, ez a fajta reklámozás minket biztosan kevésbé zavarna, mint egy, a műsor megszakításával járó verzió, vagy például a Peacock azon módszere, ahol a tartalom körül megjelenő kereten szúrják ki a felhasználó szemét különböző termékek vagy szolgáltatások reklámjaival. A naprakészség mellett a módszer másik nagy előnye, hogy így tényleg olyan kategóriájú hirdetések jutnak el a nézőhöz, amelyek valamilyen szinten kötődnek a tartalomhoz, ha tehát ez lesz a reklámozás jövője, és több cég is inkább ezt választja majd egy felugró, vagy épp egy másodpercekig teljes képernyőn futó hirdetés helyett, akkor lehet, hogy még előfizetőként is elnézőbbek lennénk a reklámokkal szemben.

Bélyegkép forrása: TechCrunch

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés