Villámgyors Wi-Fi router a D-Link kínálatában

Hirdetés

A D-Link bejelentette az Xtreme N 450 Gigabit Router névre keresztelt routert, mely a DIR-665-ös típusjelzést használja, és az iparágban elsőként kapta meg a Centrino Ultimate-N minősítést. A termék a Marvell 3x3-as vezérlőjét használja, így három MIMO adatfolyam is alkalmazható, ami 450 Mbps-os adatátviteli tempót kínál. Sőt a készülék a 2,4 és az 5 GHz-es sávot is használja, melyek egyidejűleg is működhetnek. A funkcióknak hála a DIR-665 a Wi-Fi Multi-stream N minősítését is megszerezte.

A termék támogatja a D-Link SharePort funkcióját, ami lehetővé teszi külső merevlemez vagy multifunkciós nyomtató csatlakoztatását, melyek így a hálózat minden felhasználója számára elérhetővé válnak. Ezenkívül a D-Link Green technológiája is implementálásra került, így a rendszer több módon is képes az energiaigény csökkentésére. Többek közt a router észleli az egyes portokra csatlakozó eszközök állapotát, és inaktív készülék esetén az adott port készenléti állapotba kerül, továbbá a vezérlés képesek felmérni a kábelek hosszát is, és ha ezek 100 méternél rövidebbek, csökkenti az áramfelvételt; emellett egyes időszakokra kikapcsolja a Wi-Fi antennákat is, ami jelentős energiamegtakarítást eredményezhet.

A router négy darab Gigabit Ethernet porttal is rendelkezik, amelyek WAN és LAN hálózatokhoz is használhatók. A mellékelt antennák természetesen lecserélhetők, amennyiben a felhasználónak erősebb megoldásokra van szüksége. A D-Link Xtreme N 450 Gigabit Router szállítás alatt van, így a megjelenése az elkövetkező hetekben várható. Az újdonság ajánlott fogyasztói ára 230 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés