Hirdetés

Videokártyák Quad-SLI rendszerekhez

Január elején a CES kiállításon lehetett először olyan PC-t látni a Dell standján, amelyben négy GeForce 7800 GTX GPU erejét egyesítő, de csak két PCI Express foglalatot igénybe vevő, úgynevezett Quad-SLI grafikus alrendszer teljesített szolgálatot. A megoldás végül a kisebb fogyasztású, így könnyebben hűthető G71 grafikus chippel került piacra, ám a GeForce 7900 GX2 névre keresztelt kártyaszendvicsek önállóan nem (illetve nagyon kis számban) jelentek meg a kiskereskedelemben, csak teljes konfigurációkban lehet hozzájuk jutni.


Quad-SLI: ilyen volt...

Az NVIDIA azonban továbbgondolta a koncepciót, és a szállingózó információk arra utalnak, hogy a fogyasztói piacra szánt, Quad-SLI rendszerek alapját képező kártya, a GeForce 7950 GX2 bejelentése is küszöbön áll. Az ATX házakba való beépítést megkönnyítendő az új modell nyomtatott áramköri lapjának hossza 11 cm-rel, 22,5 cm-re csökkent. Az NVIDIA ez alkalommal is kész kártyákat fog partnerei rendelkezésére bocsátani, melyeknek így csupán megfelelő matricákról és szoftverkörítésről kell gondoskodniuk.


...és ilyen lett - forrás: Clubic.com

A nálunk kevéssé ismert kínai Colorful adatokat is közzétett, eszerint a GPU 500 MHz-en, a 256 bites buszra kapcsolt, kétszer 512 MB kapacitású memória pedig 600 (effektíve 1200) MHz-es órajelen fog futni. Egy GeForce 7950 GX2 energiaigénye 143 watt. A kártyákon két DVI-I és egy kombinált (kompozit, S-Video, komponens) videokimenet található, és állítólag már a HDCP másolásvédelmi eljárás előírásainak is megfelelnek.

Ha valakinek egy GeForce 7950 GX2 nem lenne elég, két ilyen kártyát is összekapcsolhat, és a korábbi változattól eltérően ehhez elég egyetlen hídnyák is. Az újdonság várhatóan május 8-án mutatkozik be, ára az előzetes információk szerint 650-700 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés