VIA: a végleges kibugozásra még várni kell..

Hirdetés

Anno mi is felkaroltuk azt a hírt, ami a VIA 686B jelű South Bridge-éről és annak renitens viselkedéséről szólt, bár még most sem teljesen világos, hogy pontosan mi és hogyan függ össze a képbehozott komponensek közül..

Kezdetben kapásból VIA-s hardver bugról szólt a fáma, máma azonban már kicsit árnyaltabb a helyzet, miután a ViaHardware-en nemrég napvilágot látott a probléma kicsit pontosabb specifikációja. Eszerint sokkal inkább egy adott hw-konstelláció keresztbe-kasul inkompatibilitása okozza a gondot, amiből a user csak annyit lát, hogy egyes esetekben adat veszül..

A hw-konstelláció a következő 4 komponenst jelenti: 686B-SB Live!-ATA/66(/100 HDD üzemmód)-Athlon CPU.

A probléma orvoslása érdekében, a bug reportok sokasulása mellett, nyakra-főre jelentek meg az alaplapi BIOS frissítések, ez a fajta tűzoltás azonban csak pótcselekvés volt, hiszen bizonyítható módon megoldást nem hozott. (tesztek tömkelege mellett sem!..)

A VIA feltehetőleg a még be nem jelentett 4.31-es 4-in-1 driverekkel szándékszik majd elnyesni a bogot (bugot..), úgy gordiuszilag, ez azonban még nem történt meg. Addigis ajánlható SB Live!-talanítani az otthoni kombót, és visszahelyezni gyávaságból eltávolított MX200/400-as hangkártyáinkat..

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Hirdetés