SSD-kkel próbálják csökkenteni a raktárkészleteket a VGA-gyártók

A bányászláz lecsengésével rengeteg grafikus kártya ragadt a boltokban, amelyekért nem igazán rohannak a játékosok.

A VGA-gyártók érdekes módon próbálnak segíteni a kereskedőpartnereknek az egyes beragadt készletek eladásával kapcsolatban, ugyanis a bányászláz elapadásával a termékek árai nem igazán csökkentek vissza az eredeti listaárra, amiben persze szerepe van a memóriaárak növekedésének is. Ilyen formában viszont nem nem igazán rohannak a játékosok új VGA-t vásárolni, vagyis már nem csak a gyártók raktáraiban, hanem az egyes kereskedőknél is kezd kezelhetetlenné válni a nem optimális raktárkészlet.

Hirdetés

Ennek csökkentése érdekében az egyes cégek Kingston A400-as SSD-ket kínálnak bizonyos VGA-khoz, 120 vagy 240 GB-os kapacitás mellett. Ezek papíron ingyenesek, de készletek erősen végesek, így néhol azért lehet nüansznyi áremelkedéssel számolni. Az viszont biztos, hogy aki VGA-t és SSD-t is akar vásárolni, mindenképpen valamelyik csomaggal jár a legjobban az anyagiak szempontjából, tehát egészen jó ajánlatokról van szó.

Az akciót hivatalosan nem a GPU-kat fejlesztő cégek intézik, noha az elképzelhető, hogy az NVIDIA és az AMD is átvállal némi tehert a partnerektől, elvégre ezeket az SSD-ket meg is kell vásárolni. A csomagok rendszertelenül tűnhetnek fel. Úgy tudjuk, hogy ha valahol viszonylag kevés a beragadt készlet, akkor ott kicsi az esélye, hogy feltűnnek az SSD-k mellékletként. A gyártók is eltérő hardverekhez kínálják a vevőcsalogató kiegészítőt. A legtöbben például csak GeForce-okhoz, ezen belül is a GTX 1050 Ti és 1060 jelzésű modellekhez, míg az ASUS a megegyező számozású GeForce-ok mellett a Radeon RX Vega sorozatot sem hagyja ki a jóból, de utóbbi egyelőre csak Norvégiában lett szerencsés. Az egész tehát meglehetősen vegyes képet fest, akár az is elképzelhető, hogy egy gyártó meghatározott VGA-jához egy bizonyos ország kereskedőjénél jár az SSD, míg egy másik országban, más kereskedőknek nem szállítanak.

A fentiek miatt az akciókra vadászni kell, és általános elérhetőségre nem lehet számítani. Az SSD-ket az érintett kereskedők külön kapják meg a gyártóktól, és a raktárkészletük stabilizálásának megfelelően használhatják fel őket. Ez azért fontos, mert ilyen formában az egyes akciók nem feltétlenül élnek majd sokáig.

Előzmények

Hirdetés